- Denne byen må bli viktigere

Med sin beliggenhet og store befolkningsvekst vil byen få en mer sentral posisjon i landsdelen.

Grimstad sentrum

Grimstad må innta en viktigere posisjon.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Jon P. Knutsen

Jon P. Knutsen

Foto: Svein Sundsdal / NRK

- Grimstad må i framtida spille en mye viktigere rolle i landsdelen, sier Jon P. Knutsen, dekan ved Universitet i Agder. Og det mener han byen vil klare.

Også ordfører Hans Antonsen tror Grimstad vil kunne takle en mer fremskutt posisjon.

- Med den rollen vi har som universitetsby beliggende midt i Agderbyen kan vi ikke være oss selv nok. Vi må ta en regional rolle. Dette diskuterer vi mye for tiden, og jeg tror vi vokser oss inn i den rollen, sier Antonsen.

Får 10 000 flere innbyggere

Grimstad ligger midt i Agderbyen, strategisk plassert mellom fylkeshovedstedene Arendal og Kristiansand. Byen vokser kraftig, og prognosene forteller at kommunen vil øke fra 20 000 innbyggere i dag til 30 000 innen 2035.

LES: Ikke plass til eneboliger

- Grimstad bør finne ut av det med naboen Arendal. Få orden på kommunesamarbeidet, som har vært gjenstand for mange nappetak, sier Knutsen.

Hans Antonsen

Ordfører Hans Antonsen

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Bedre naboforhold

- Vi er kommet langt med dette, og jeg mener vi nå samarbeider godt med Arendal, sier ordfører Hans Antonsen, og peker bl.a. på at de nå har på gang et areal- og trafikkprosjekt.

Jon P. Knutsen mener at Grimstad og Lillesand har vært heldige med den geografiske plasseringen.

– Byene har sitt eget arbeidsmarked, men er samtidig koplet til markedene i Arendal og Kristiansand. Dette er et viktig forsikringselement. Overlever landsdelen, overlever også Lillesand og Grimstad, sier Knutsen.