NRK Meny
Normal

Greide ikke å redde kameraten

En eldre mann omkom i en båtulykke utenfor Havsøy brygge på Hisøy i Arendal i formiddag

Redningsskøyte

Illustrasjonsfoto

Foto: Atle Markeng / NRK

 

 

Det var to eldre menn ombord i en jolle som kantret: Den ene av dem mistet livet, mens den andre er fraktet til sykehus uten alvorlige skader.

Det var en stund uklart om det var flere personer involvert i ulykken, får NRK opplyst ved Hovedredningssentralen på Sola.

Derfor ble en redningsskøyte sendt ut for å gjennomsøke området.
-Det ble imidlertid ganske snart klarlagt at det ikke var flere enn de to mennene ombord i båten, opplyser HRS.

 

 

 

I bortimot halvannen time forsøkte 83-åringen å redde den jevngamle kameraten som hadde havnet i vannet, men forgjeves. Da mannen endelig ble tatt opp av sjøen, var han død.

De to var ute i en 14 fots jolle for å trekke garn utenfor Arendal da ulykken skjedde. Mens den ene skulle starte motoren, gikk den andre fram i båten for å sette seg. Da han snudde seg, var kameraten falt delvis over bord, bare beina hang fast i ripa.

Han som var igjen i båten, forsøkte å få kameraten opp, men greide det ikke. Da surret han fast beina og holdt ham så godt han kunne mens han forsøkte å få båten inn mot land.

- Han har vanskeligheter med å huske hvor lenge han holdt på, men tror det var bortimot halvannen time, sier operasjonsleder Bjarne Bakken i Agder politidistrikt til NTB.

- Da de nærmet seg brygga, ble de oppdaget av folk i nærheten, og fra da av gikk det raskt. Men for ham som var havnet i vannet, var det for seint. Kameraten var omkommet. Den andre mannen var også våt og nedkjølt etter å ha gått i vannet selv inne ved brygga for å hjelpe vennen, sier Bakken.

83-åringen er under behandling på sykehus, men skal ikke være alvorlig fysisk skadd.