NRK Meny
Normal

Gransker Arendals datarutiner

Datatilsynet skal granske rutinene i Arendal kommune etter at medarbeideres personopplysninger skal ha ligget åpent tilgjengelig for andre ansatte.

På Internett

Ansatte i Arendal kommune har funnet personopplysninger om seg selv og kollegaer på kommunens sider. (ill.bilde)

Foto: Illustrasjonsfoto: www.colourbox.no

En ansatt har klaget på kommunens rutiner, og tilsynet skal nå undersøke om kommunen er for slepphendte med å gi tilgang til personopplysninger.

Det forteller seniorrådgiver i Datatilsynet, Aslaug Bendiksen.

– Vi skal blant annet undersøke en del konkrete opplysninger om en navngitt person, og eventuelt pålegge retting eller sletting av disse opplysningene, sier Bendiksen.

Kontroll neste måned

Den kommuneansatte mener å ha funnet feilaktige opplysninger om seg selv i kommunens registre og at personopplysninger også skal ha vært fritt tilgjengelig for alle ansatte i kommunen.

Vedkommende klaget først til Datatilsynet om forholdene, men måtte løfte saken inn for Personvernnemda før tilsynet nå endelige varsler kontroll på rådhuset i Arendal 1. mars.

Slike tilsyn i kommuner er ikke noe Datatilsynet gjør hver dag, ifølge Bendiksen. Er påstandene riktig kan det være snakk om straffbare forhold.

– Glad for å bli kikket i kortene


Juridisk spesialrådgiver I Arendal Kommune, Trond S Berg sier de uriktige opplyningene om den ansatte for lengst er ryddet opp i, men at det fortsatt kan være rutiner Datatilsynet vil sette fingeren på i Arendal kommune.

– Om de finner noe mer eller om det er noe annet de mener vi bør forbedre - så er jo vi veldig glad for å bli kikket i kortene på dette. Er det noe vi har lyst til så er det å ha orden på personopplysninger som vi har i våre arkiver, sier Berg.