Godværet tar helgepause, men det er nytt høytrykk på gang

Finværet tar en pause i helgen på Sørlandet. Fuktig luft fra Nordsjøen kan gi ustabilt vær med regn lørdag og søndag.

Høvåg

Smeigedager, som denne i Høvåg, med stille sjø og temperaturer på nær 30 grader er det slutt på i denne omgang. Til helgen er det ventet ustabilt vær, og temperaturen dropper nå på hele Sørlandet.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Sørlandet går en fuktig helg i møte.

Mest nedbør i vest

– Det er våt og fuktig luft på vei inn fra sør fra Skagerrak og Nordsjøen og Danmark som vil treffe Sørlandet lørdag. Særlig søndag ser det ut til å bli en god del regn. Mest i vest, sier statsmeteorolog Börje Johansson ved Meteorologisk institutt.

Høvåg

Det er slutt på sammenhengende dager med tropevarme og sol på Sørlandet i denne omgang.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Vinden vil hovedsaklig kommer fra øst, og kan komme opp i liten kuling.

– Frem til og med førstkommende fredag blir det fint vær, med noen skyer. Lengst vest mot Rogaland kan det komme noe nedbør, sier han.

Lover fint vær neste uke

Neste uke ser været ut til å stabilisere seg igjen med et nytt høytrykk. Med perioden med virkelig varme temperaturer ser ut til å være over. Fremover vil det ligge på rundt 20 grader på dagtid og ned mot 16 grader på nettene.

Sjøtemperaturen vil ligge på 22 til 24 grader i Skagerak. så de som liker å bade har ingenting å frykte.

– Så lenge vi slipper unna nordavinden vil havtemperaturen holde seg greit. Ved kraftig nordavind vil havtempen synke, men det ser ut til å bli pålandsvind fra øst og sørøst. Da vil det fortsette med høyre badetemperaturer fremover, sier Johansson.