Hopp til innhold

Godskesen vraket fra Stortinget og andreplassen

Frps Ingebjørg Godskesen er vraket som stortingskandidat, og hun tapte kampen om andreplassen. Åshild Bruun-Gundersen vant avstemningen.

Bruun-Gundersen

Tretti år gamle Åshild Bruun-Gundersen er Aust-Agder Frps nye toppkandidat.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Det er et stort øyeblikk i mitt liv, og å få denne tilliten fra fylket mitt til å stille som stortingskandidat for partiet motiverer og inspirerer. Jeg er veldig takknemlig, sier Åshild Bruun-Gundersen.

Bruun-Gundersen er Aust-Agder Fremskrittsparti sin toppkandidat ved stortingsvalget neste høst. Ingelinn Lossius-Skeie ble valgt til andreplassen på Frps stortingsliste.

– Alltid gøy å vinne

sms fra siv

SMS-hilsen fra partileder Siv Jensen, til førstekandidat Åshild Bruun-Gundersen.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Ingebjørg Godskesen (59) fikk 21 stemmer og Åshild Bruun-Gundersen (30) fikk 25 stemmer på nominasjonsmøtet.

– Hvordan var det å vinne over Godskesen?

– Jeg har latt utfallet av dette møtet være åpent, men det er jo alltid gøy å vinne en konkurranse, bekrefter Bruun-Gundersen.

– Hva blir den viktigste saken fremover?

– Det er å redusere byråkratiet og effektivisere de offentlige tjenestene for å få mer frihet ut til folket, og bruke skattepengene smartere, sier hun.

Bruun-Gundersen mener selv at hun er liberalist og mest opptatt av mer frihet for folk flest.

Lossius

Ingelinn Lossius-Skeie ble valgt til andreplassen på Frps stortingsliste.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Tapte på fylkessaken

Ingebjørg Godskesen tror hennes nei til fylkessammenslåing er en av årsakene til at hun tapte.

– Jeg tror at de som er langs grensen til Vest-Agder har stemt på Åshild, og hun er for en sammenslåing av fylkene, mens jeg har fulgt flertallet i Aust-Agder Frp og vært imot, så jeg tror det ligger der, sier hun.

– Hvorfor tror du at du tapte?

– Jeg var innstilt på å tape fordi jeg visste at det var veldig jevnt, men jeg hadde troa på meg selv. Jeg er selvfølgelig skuffet, men jeg er ved godt mot og jeg har ni måneder igjen å jobbe for partiet på Stortinget og jeg skal gjøre mitt beste der, understreker Godskesen.

– Hvordan har du nå?

– Jeg har det bedre enn forventet, og dersom partiet mener at disse kandidatene er de beste så bøyer jeg meg i støvet for det og ønsker dem lykke til, sier hun.

– Hva nå når det gjelder politikken?

– Jeg må tenke meg om. Jeg har jo ingen politiske verv utover Stortinget, men kanskje jeg vil prøve meg på bystyret i Arendal når jeg kommer hjem igjen, avslører hun.

Godskesen etter tapet

Godskesen utelukker at hun går tilbake til jobben som regionsekretær i partiet.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Dette blir spennende

Under Aust-Agder Frps nominasjonsmøte i Lillesand i formiddag, hadde nominasjonskomiteen med knappest mulig flertall foreslått Åshild Bruun-Gundersen på førsteplass og Ingebjørg Godskesen på andreplass på stortingsvalglista.

46 utsendinger fra kommunelagene i Aust-Agder avgjorde om de ville gi Godskesen ny tillit, eller om hun skulle vrakes. Godskesen har hatt sju år på Stortinget.

Peter Andre Busch

Peter André Busch, fylkesleder i Frp, er forberedt på at det kan bli uavgjort.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Det kommer til å bli en helt jevn kamp og det vil bli avgjort av hvem som møter opp på nominasjonsmøtet. Dersom det er noen forfall kan det vippe i en aller annen retning, så det blir spennende, sa Peter André Busch, fylkesleder i Frp, like før nominasjonsmøtet startet.

Tre muligheter

Busch utelukket ikke at resultatet kunne bli uavgjort.

– Jeg tror det er tre mulige utfall, den ene er at Åshild Bruun-Gundersen vinner, det andre er at Ingebjørg Godskesen vinner og det tredje er at det blir uavgjort og at vi da må ta en ny runde, sa Busch.

Frp damer

Ingebjørg Godskesen og Åshild Bruun-Gundersen var spente før presentasjonstalene.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Jeg tror det er veldig jevnt. Jeg har tro på at jeg vil vinne, men det vil bli knepent denne gangen, sa Godskesen før thrilleren begynte.

– Dersom du taper førsteplassen, trekker du deg da?

– Da forsøker jeg meg på andreplassen, for jeg synes ikke det er riktig å gå for førsteplassen og si nei til resten av lista dersom det ikke går helt i mål, sier hun.

Saken oppdateres.