Vraket Godskesen føler seg sveket

Ingebjørg Godskesen (Frp) lover kamp etter at nominasjonskomiteen har vippet henne ned fra førsteplassen på stortingslista for Aust-Agder, til fordel for Åshild Bruun-Gundersen.

Ingebjørg Godskesen

Ingebjørg Godskesen er inne i sin andre periode på Stortinget for Aust-Agder Frp, men må kjempe for å beholde topposisjonen i fylket til neste års stortingsvalg.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

– Nominasjonskomiteens liste er bare et forslag. Heldigvis er det på nominasjonsmøtet dette skal avgjøres og da kommer førsteplassen til å være min, sier Godskesen optimistisk.

Godskesen er inne i sin andre periode på Stortinget og har gjort det klart at hun ønsker å fortsette. Hun svarer først at hun ikke føler seg sveket av partikolleger, men må likevel innrømme at hun kjenner på et visst svik.

– Kanskje av én av dem, men ikke av resten. Jeg visste hvor fire av dem stod, så det er femtemann jeg eventuelt kan føle meg sviktet av, sier hun.

Delt avgjørelse

Lene Langemyr

Leder for nominasjonskomiteen, Lene Langemyr.

Foto: Leif Dalen / NRK

Det var altså ikke enighet innad i Frps nominasjonskomite om listeforslaget som nå er fremmet. Førstekandidaten ble innstilt med to dissenser, mens 2-10 plassen var enstemmig.

– Vi har fått mange gode argumenter for begge kandidatene, men Åshild trakk det lengste strået i denne omgang. Ingenting er over og dette kommer til å bli en veldig spennende prosess videre, sier nominasjonskomiteens leder Lene Langemyr.

– En stor tillitserklæring

Åshild Bruun-Gundersen fra Arendal regnes for å være en stigende stjerne i partiet og setter stor pris på topp-plasseringen.

Åshild Bruun-Gundersen

Åshild Bruun-Gundersen sitter i Arendal bystyre og er foreslått på 1. plass til neste års stortingsliste.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Det er en stor tillitserklæring å få. Lokallagene har spilt inn mitt navn, og nominasjonskomiteen har sett at det er flertall for å fremme meg som førstekandidat. Det synes jeg er veldig hyggelig, sier Bruun-Gundersen.

Hun er forberedt på at kampen om å fortsatt stå øverst etter det endelige nominasjonsmøtet vil bli en thriller.

– Her er fylket delt. Jeg synes det er bra, for det vekker mye engasjement i lokallagene og for partiet, sier Bruun-Gundersen.

Lokallagene kan komme med nye forslag til endringer i rekkefølge frem til 1. november. Endelig liste skal vedtas på nominasjonsmøtet 10. desember.