NRK Meny
Normal

Gode uker for Ajer - håper på ny tillit mot Brann

Starts stortalent Kristoffer Ajer scoret sitt første eliteseriemål mot Sarpsborg sist søndag. Nå håper han på ny tillit mot et hardt presset Brann-lag.

Kristoffer Ajer

Kristoffer Ajer sier samholdet i Start er bra, og mener det er noe av klubbens sryrke.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

– Jeg håper selvfølgelig på tillitt på søndag mot Brann, men det er mange som har prestert bra på trening. Så det er tøff kamp om midtbaneplassen. Jeg restituerer godt og er klar til kamp, men om Mjelde mener jeg ikke skal spille så er det helt greit det og, sier Starts nye stortalent Kristoffer Ajer etter siste Start-trening før kampen mot Brann på søndag.

I juli debuterte 16 år gamle Ajer for Start, og var med det tidenes yngste Start-spiller på elitenivå etter Claus Eftevåg.

Første mål

De siste ukene har vært spesielle for 16-åringen. Han har fått spilletid i flere kamper, og sist søndag scoret han sitt første eliteseriemål mot Sarpsborg.

– Jeg bryr meg ikke så mye om hva media og avisene skriver. Jeg er mer opptatt å utvikle meg selv her. Det liker jeg å gjøre i fred og ro. Men det var selvsagt moro å score. Det var en guttedrøm som gikk i oppfyllelse, så det var en stor opplevelse, sier han.

Unggutten regnes av mange som et av norges største talenter og er kaptein på G16-landslaget.

Kristoffer Ajer

Kristoffer Ajer håper han får spille mange kampen i Startdrakta, og håper han også får spiller for Norges landslag når tiden er inne.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Denne uka har det vært høstferie, så Ajer har ikke møtt klassekamerater etter målet mot Sarpsborg.

– Det blir morsomt å treffe venner igjen etter å ha scoret mitt første mål, sier han.

Skole er viktig for Ajer.

– Jeg prioriterer skole og skolearbeidet. Det er viktig for meg å få en utdanning, så jeg jobber grundig med det, sier han.

– En heksegryte venter oss i Bergen

Men nå ser han frem til å reise til Bergen med et tent Start-lag.

– Vi går for seier i hver kamp. Nå tror vi på en god kamp og tre poeng i Bergen. Vi bare se opp og frem og klatre oppover på tabellen for å sikre oss fortsatt plass i eliteserien, sier han.

Kampen mot Brann spilles søndag klokken 20 på Brann stadion.

Det tøffeste i Bergen blir hjemmepublikum som kommer til å lage mye liv på tribunen.

– Mons fortalte oss om at det kan være en heksegryte på Brann stadion. Så vi må bare trøkke til for å ha sjans mot et hardt presset Brann-lag, sier Ajer.

Han legger til at han trives veldig godt på laget.

– Det er stor styrke i spillergruppa at vi er en samlet enhet. Det er ingen som setter seg selv over laget, sier Ajer.