NRK Meny
Normal

Se NM-mesteren dytte grus

Sondre Lien Nesodden er norgesmester i anleggsmaskinkjøring. En stolt ordfører mener han er med på å heve statusen til et viktig yrke i kommunen.

Sondre vant NM-gull

Totalt var det 800 stykker som deltok i anleggsførerklassen i NM, og 28 som kjempet om gullet i Trondheim i går.

I dag ble det feiret med bløtkake hos Fiære Entreprenør i Grimstad, hvor den ferske norgesmesteren har vært lærling i halvannet år.

NM-kake i anleggsmaskin

I dag ble Sondre feiret med gullkake.

Foto: Leif Dalen / NRK
Sondre Lien Nesodden

Sondre Lien Nesodden har kjørt store maskiner siden han var liten.

Foto: Leif Dalen / NRK
Sigmund Pedersen

Ordfører Sigmund Pedersen kom for å gratulere og for å smake på kaka.

Foto: Leif Dalen / NRK

– Jeg synes det er fryktelig stas. Det var himla stor konkurranse og så ender han opp med å vinne hele greia. Vi er veldig kry av ham, sier Sondres kollega Karina Fiære.

Koser seg på jobb

For å smykke seg med norgesmestertittelen måtte Lien Nesodden kjøre både gravemaskin, hjullaster og dumper. Det var nemlig sammenlagtseieren som gjaldt.

– Jeg knuste jo de andre, smiler norgesmesteren selv. – Det var moro å være med på. Det var jevnt og hard konkurranse, men jeg klarte å ta dem på slutten.

Og det ligger mye trening bak, for han har trent siden han var liten.

– Jeg har vokst opp med dette, så jeg har det i fingrene. Jeg koser meg på jobb, det er dette jeg liker. Jeg har alltid hatt interesse for det, sier Lien Nesodden.

– Blir det mye jobb framover nå?

– Jeg regner med det. blir mye jobb framover.

Stolt ordfører

Frolands ordfører Sigmund Pedersen var til stede og overrakte blomster.

– Jeg vil gratulere Sondre med NM-medalje, det var stort.

– Det gjør noe med hele næringen. Det er viktig å ha gode maskinførere i denne bransjen og i vår kommune har vi mye bygg- og anleggsfolk. Når vi får en norgesmester gjør det noe med statusen i yrket.

– Dette er en gjev tittel, det var 800 som deltok og Sondre tok det. Jeg er stolt og det var derfor jeg prioriterte dette, sier Pedersen.