Glenn Andersen klar for Start

Glenn Andersen blir Start-spiller fra nyttår, men sørlendingene håper Strømsgodset slipper ham tidligere.

Glenn Andersen og Ole Martin Årst

Glenn Andersen i duell med Ole Martin Årst i vår. Nå blir de lagkamerater i nær fremtid.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Strømsgodset og Start er enige om en overgang for Glenn Andersen.

31-åringen har signert en treårs kontrakt med Start, og blir spilleklar fra 1. januar 2012.

Vi er svært glade for å ha blitt enige med Glenn. Dette er en glimrende spiller som kan bekle alle rollene i den bakre firer, men han er primært hentet som midtstopper, sier sportslig administrativ leder i Start, Rune Jakobsen til ikstart.no.

Gleder seg

Andersen, som kommer fra Grimstad, spilte i Start i 2004 og 2005, men forlot klubben etter å ha slitt med lite spilletid.

Siden 2006 har han vært i Strømsgodset, og har etterhvert blitt en av drammensernes viktigste spillere.

– Det blir veldig hyggelig å vende tilbake. Grunnen er at jeg er sørlending, og skal bosette meg der nede. Og når muligheten dukket opp, var det ikke så mye å tenke over, sier Andersen til fvn.no.

Kan bli hentet før 1. januar

Start håper at Strømsgodset slipper Andersen så fort som mulig, og skulle gjerne hatt midtstopperen spilleklar allerede til søndagens kamp mot Sogndal.

– Det er dette vi har jobbet for i den siste tiden, men vi har ikke klart å komme til enighet med Strømsgodset om en overgang. Vi skulle gjerne hatt Glenns kvaliteter, men her er det jo ikke bare opp til oss, sier Jakobsen til ikstart.no.

Sportssjef i Strømsgodset, Jostein Flo, har sagt til fvn.no det er uaktuelt å slippe Andersen før sesongen, uansett pris.

Men dersom Godset får Bodø/Glimts Mounir Hamoud nå, vil de kanskje vurdere å la Andersen gå til Start i august, skriver avisen.

– Jeg har ikke snakket med Jostein Flo i dag, så jeg vet ikke, sier Andersen til fvn.no.

– Vi gir aldri opp. Målet er å få Glenn, eller en annen stopper klar så fort som mulig, sier sportslig administrativ leder i Start, Rune Jakobsen til avisen.

Vil hjelpe Start

31-åringen selv er mer enn klar for å hjelpe Start ut av nedrykkssumpen.

– Dersom jeg får gå nå, er målet å sikre eliteseriespill. Å måtte gå fra eliteserien til 1. divisjon hadde vært utrolig kjedelig. Jeg får be en stille bønn om at det går i orden, sier Andersen til Fædrelandsvennen.