Hoff før møtet med gamleklubben: – Når man spiller i gult gir man ikke poeng til de i blått

Start-spiller Espen Hoff gleder seg til å møte publikum på Nadderud stadion, men han nekter å gi dem noe å juble for.

Espen Hoff

KLAR TIL KAMP: Espen Hoff gleder seg til å møte gamleklubben Stabæk.

Foto: Anders Holtet

Espen Hoff (i midten) omfavnes av lagkameratene.

GLAD I GAMLEKLUBBEN: Espen Hoff omfavnes av lagkameratene i Stabæk etter å ha scoret vinnermålet mot Odd i 2010. Nå gleder han seg til å møte gamleklubben.

Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix
Start-Viking vikingjubel

TUNG SESONG: Det har ikke vært mye å juble for de siste kampene. Start står med kun ni poeng etter 11 spilte kamper. Bildet er fra Viking-Start i april.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Når man spiller i gult gir man ikke poeng til de i blått, sier Espen Hoff spøkefult til NRK.no.

Angrepsspilleren spilte i Stabæk fra 2009 til sommeren i 2010 og scoret seks mål på sine 45 kamper for klubben. Han sier han fortsatt har et veldig godt forhold til klubbens supportere.

– Stabæk-tiden var ikke den beste perioden min spillemessig, men supporterne støttet meg uansett om jeg gjorde det bra eller dårlig. Jeg er veldig glad i klubben og i dem, sier han.

Mandag kveld klokka 18.00 møter han dem på sin gamle hjemmebane, Nadderud stadion, i Bærum.

Stabæk i medvind – Start i motvind

Stabæk har hatt en fantastisk start på sesongen etter opprykket fra førstedivisjon. Laget fra Bærum står med 18 poeng på 11 kamper og ligger på en overraskende sjetteplass før den 12. serierunden.

Start derimot har hatt en forferdelig periode poengmessig. Sørlandsklubben har ikke vunnet en eneste kamp i eliteserien siden seieren mot Aalesund på bortebane 21. april.

De syv siste kampene har sørlendingene kun tatt to poeng. Det vil Espen Hoff gjøre noe med.

– Vi må "back to basic" på en måte. Vi må fremstå mer solide defensivt, vi slipper jo inn mål på hver eneste sjanse, sier Hoff.

Start ligger nå på en 11. plass i eliteserien med kun ni poeng.

– Frustrerende situasjon

Tross en svært dårlig periode sier 32-åringen at spillerne ikke føler de har kniven på strupen mot Stabæk.

Han peker på fjorårets sesong da Start var i en lignende situasjon, men reddet seg etter en enorm poenghenting de siste kampene.

– Det som er frustrerende er at vi var fast bestemt på å ikke havne i denne situasjonen i år igjen. Nå har maimåned vært ganske lik som i fjor, og det er hardt, men vi vet hva vi må. Vi må plukke poeng og vi må gjøre det med en gang.

– Hvordan er stemningen i spillergruppa etter så mange eliteseriekamper uten seier?

– Stemningen er ok. Vi er ikke ukjente med situasjonen vi er i, så vi er ikke voldsomt preget av det. Vi mangler poeng, ikke humør.