Gleder seg over Uno Life-stopp

– Det nettbaserte helsekostfirmaet Uno Life har herjet med norske forbrukere siden juni, heter det i en pressemelding fra Forbrukerrådet.

Uno Life adresse Grønland

Uno Life har solgt helsekostprodukter fra sitt kontor i Drammen.

Foto: Raymond Dalen

Forbrukerrådet har fått rundt 6 000 henvendelser og rundt 1 000 klager på firmaet.

I går valgte helsekostfirmaet Uno Life selv å innstille sitt telefonsalg umiddelbart.

I går skrev NRK.no også historien om 17-åringen Jan Tomas Fauske fra Vennesla, som ble truet med søksmål av UNO Life.

Glad for at folk slipper pengekrav

Eirik Nyberg

Eirik Nyberg i Forbrukerrådet i Agder gleder seg over gjennomslag for forbrukermyndighetene i en årelang sak.

Foto: Anne Torhild Nilsen

– Vi er veldig glade for at Uno Life etter trussel om nok en mulkt fra Forbrukerombudet legger ned telefonsalget sitt, sier regiondirektør Eirik Nyberg i Forbrukerrådet i Agder.

Han gleder seg spesielt over at de heller ikke vil kreve inn pengene de mener forbrukere skylder dem, før rettslig avklaring i Markedsrådet.

Forbrukerrådet har aldri fått så mange henvendelser på et firma i sin 61 år lange historie, som på Uno Life. Det ble ansatt tre vikarer for å hjelpe til med henvendelsesstormen.

Fortsatt uavklart

Daglig leder Stian Trogstad i Uno Life ønsket i går ikke å si noe mer om konsekvensene av å stanse salget og markedsføringen.

– Det vil jeg ikke kommentere nå, men det kan hende vi kommer med en uttalelse i morgen eller i løpet av helgen, sa Trogstad.

Selv om Uno Life legger ned telefonsalget sitt, og vil stoppe purringen på kravene sine, betyr det ikke at saken er over.

– Det er viktig å understreke at Uno Life ikke gir seg, men bare har sakene på vent. De vil prøve saken sin i Markedsrådet i slutten av november. Det betyr at de kan fortsette innkrevingen hvis de vinner frem, sier Nyberg i Forbrukerrådet.