NRK Meny
Normal

Storfornøyd med Starts snuoperasjon

Snuoperasjonen som gjorde Start til et av høstens lag i toppdivisjonen, har vært det mest gledelige i år, sier Starteier Magne Kristiansen.

Magne Kristiansen

Starteier Magne Kristiansen er optimist før neste sesong og tror klubben skal få orden på økonomien og sitter på en spillerstall som holder høyt nivå.

Foto: Lars Erik Larsen / NRK

Start vant 1-0 mot Lillestrøm

Starts seier mot Lillestrøm smakte godt og sikret spill i toppdivisjonen også neste sesong.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Med tanke på at vi var nederst på tabellen for tre måneder og nå er på sikker plass og faktisk har mulighet til å kjempe om en opptil sjuende plass – så kan vi ikke annet enn å være veldig godt fornøyd med det, sier Kristiansen.

Svarte på kritikken

For tre måneder siden lå Start sist på tabellen og kritikere krevde både treneravgang og spillerkjøp for å sikre fortsatt toppfotball i Kristiansand. Etter å ha lykkes med sin langsiktige plan, føler ikke Kristiansen behov for å peke nese mot kritikerne.

– Vi peker ikke nese til noen. Det som er viktig når du er oppe i en slik situasjon det er å ha tette og gode dialoger mellom styret, administrasjonen og det sportslige apparatet – og det hadde vi. Nå du da får resultatene etter hvert så føles det ekstra godt.

Stresser ikke spillerkjøp

14 av dagens spillere har kontrakt ut neste sesong. Det betyr at Start har stammen fra et av de beste høstlagene i Norge på kontrakt også i 2014. Derfor vil ikke klubben stresse nye spillerkjøp.

– Stallen vi går ut av denne sesongen med den holder et høyt nivå. Så sånn sett er jeg optimistisk for neste år, sier Kristiansen.

Økonomiske utfordringer

Starteier Kristiansen legger ikke skjul på at 2013 har vært et tøft økonomisk år.

– Vi har hatt et veldig anstrengt år. Men vi håper å få tatt noen grep i løpet av de neste månedene som gjør at vi kan drive i balanse neste år. Det er i alle fall et klart overordnet mål for det budsjettarbeidet vi holder på med nå.

Årets Start-budsjett er på om lag 60 millioner kroner, og Kristiansen regner med samme økonomiske ramme for neste sesong.

– Det store bildet blir ikke veldig forskjellig til neste år i forhold til årets – verken på inntektssiden eller kostnadssiden, men noen endringer blir det. Budsjettet blir nok relativt likt det vi har hatt i 2013, men må kanskje bli tatt noe ned på inntektene, sier Kristiansen.