Hopp til innhold

- Gledelig veibudsjett på Agder

– Veistandarden vil oppleves bedre med pengene fra statsbudsjettet, sier vegsjef.

E 39 Vigeland - Osestad

Penger til veiutbyggingen på E39 i Lindesnes kommer i neste års statbudsjett.

Foto: NRK / NRK

– Det er et veldig gledelig budsjett for det legges opp til å bruke penger på å stoppe forfallet av riksveinettet, sier regionvegsjef Andreas Setsaa til NRK.

– I tillegg til et solid løft på drift- og vedlikehold er vi glade for at det også er en økning til investeringer, sier Setsaa.

Riksveiene i Region sør som omfatter kommunene fra Vest-Agder til Buskerud får over en milliard kroner til investeringer. Av disse pengene får strekningen på E39 mellom Vigeland og Osestad i Lindesnes 90 millioner kroner.

- Gir tryggere vei

Ifølge vegvesenet får man dermed reparert en del av grøftene som må være drenert når det pøser ned, både broer og tunneler kan repareres og det kommer nytt asfaltdekke der det er for dårlig standard på riksveinettet.

– Det er ensbetydende med at den satsingen vi nå ser, gir en bedre opplevelse av å kjøre trygt og komfortabelt, slår regionvegsjefen fast.

- Kan leve med budsjettet

– Vi ønsket oss mer, men kan leve med dette budsjettet. Det sier sjef for Sørlandsbanen, Dag Brekkan.

Togstrekningen fra Oslo til Stavanger får 57 millioner kroner i statsbudsjettet for 2011.

– Jeg kunne ha ønsket meg mer penger, men det fører uansett til at togene vil bli enda mer i rute og det er vi som operatør fornøyd med, sier Brekkan.

Et utvidet krysningsspor ved Nodeland gjør at det kan kjøres langt mer effektiv godstrafikk mellom Kristiansand og Sandnes.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

19-åringen fra Gjerstad skulle bare hjem – møtte en kenguru langs veien

n9oU6LhHxh0

Vann meisterligaen føre rekordpublikum: – Feiringa blir nok tøffare enn kampen