Gjør nesten hva som helst for hvem som helst

Karen Storsveen fra Risør er ikke redd for å ta i et tak. Med iver og glød får både unge og gamle hjelp av den energiske dama som gjør nesten hva som helst for hvem som helst.

Karen Storsveen

Den blide Risør-jenta kommer hjelpende til der det trengs.

Foto: Yngve Stiansen / NRK

Stadig flere av oss er villige til å betale for en hjelpende hånd i hus og hjem.

Med hjelp av sitt enmannsforetak ”Karens Daghjelpservice”, har Karen Storsveen funnet et levebrød som hun raskt merket seg det var stor etterspørsel etter, for det er mange som strever med å få tiden til å strekke til i en travel hverdag.

Trives godt

– Jeg kjempetrives med disse ulike arbeidsoppgavene, smiler Karen Storsveen fra et blomsterbed som klargjøres for vinteren.

– Jeg er glad i mennesker, og var egentlig litt lei av en jobb hvor jeg stempler inn samme sted hver dag. Jeg tenkte at dersom jeg kunne finne noe annet, som både kunne berike mitt liv, men samtidig kunne gjøre noe som var til nytte, ville jeg føle meg på rett sted, sier Storsveen.

Hun startet sitt lille firma forsiktig og prøvende noe tid tilbake, men etterspørselen har ganske raskt vist at dette kan være noe å satse på.

Både unge og gamle kunder

Dagen da NRK Sørlandet var med Storsveen på jobb, var det flere eldre mennesker som fikk hjelp.

Men samtidig understreket hun at dette langt fra kun er en jobb for å hjelpe gamle og syke mennesker.

– En viktig kundegruppe for meg er relativt unge mennesker i fullt arbeid, forteller hun.

– Mange opplever å ha en så travel hverdag i dag, at tiden ikke strekker til for å gjøre mange ting i hus og hjem, sier Storsveen.

Varierende arbeidsoppgaver

I yrket Karen Storsveen har valgt seg er ingen dager like.

I motsetning til de fleste av oss, kan hun ikke forholde seg til én arbeidsgiver.

Hvert nytt sted hun kommer til betyr også en ny arbeidsgiver.

Dette medfører at dagene og gjøremålene blir svært ulike. På denne tiden av året forteller Storsveen at det er mye vasking.

– Spesielt er det mange som ønsker å få vinduene vasket når vi nå nærmer oss vinteren, sier hun.

– I tillegg blir det både støvsuging, handling og samtaler, sier Risør-jenta, og forteller at det er nettopp denne stadige variasjonen som gir henne inspirasjon til å fortsette i jobben.

Betaler med glede

Jenny Strønen

Ifølge Jenny Strønen er hjelpen vel verdt pengene.

Foto: Yngve Stiansen / NRK

En av personene Karen Storsveen jobber for den dagen NRK er på besøk, er Jenny Strønen.

Hun er pensjonist og føler hun trenger hjelp til husarbeid utover hva den vanlige hjemmehjelpen har tid og ressurser til.

– Hjemmehjelpen i kommunen gjør jo ikke alt, sier den fornøyde pensjonisten.

– Det er jo greit med hjelpen kommunen kan gi, men vi som vil ha litt mer hjelp betaler gladelig for å få denne ekstrahjelpen, sier Strønen.

Strønen forteller at hun har brukt Karen Storsveens hjelp i lengre tid, og at hun er svært tilfreds med det hun får hjelp til, enten det nå er hagearbeid, vask eller ærender i byen.

– Vanligere i fremtiden

Karen Storsveen forstår selvsagt at noen kan være kritiske til en slik ekstra betalingstjeneste, som noen kanskje mener familie og venner burde stilt opp i.

Men Storsveen peker i den sammenheng på folks valgfrihet, og mener det er opp til den enkelte å betale for det de ønsker.

Hun mener etterspørselen så langt har vist at dette er en tjeneste som har kommet for å bli i samfunnet, og tror dette bare er begynnelsen på noe som kommer til å bli langt mer vanlig.