Gjersdøling programleder i NRK Super

22 år gamle Andreas Aspesæter fra Gjerstad blir kjendis på NRK denne julen. Sammen med Margrethe Røed og Heidi Marie Vestrheim skal han lede barnebrogrammet "Julemorgen" på NRK Super.

Julemorgen: Lars Andreas Aspesæter, Margrethe Røed, Heidi Marie Vestrheim.

Lars Andreas Aspesæter, Margrethe Røed og Heidi Marie Vestrheim er programledere i årets Julemorgen på NRK Super.

Foto: Ole Kaland / NRK

- Jeg fikk en forespørsel om å stille opp på en audition til dette juleprogrammet. Det hørtes veldig spennende ut det å være fast pianist og samtidig programleder sammen med andre, sier Andreas Aspesæter til Aust-Agder blad.

Julemorgen: Lars Andreas Aspesæter, Margrethe Røed, Heidi Marie Vestrheim.
Foto: Ole Kaland / NRK

Aspesæter er student på musikkhøgskolen på fjerde året innen feltet jazz/piano, og ser på oppdraget som en stor mulighet:

– Det er sikkert ikke dumt å ha denne jobben i NRK på CV-en. Attpåtil tjener jeg også god penger, og det er alltid velkomment for en student, sier studenten til avisen.

Det knyttet seg en del spenning til om hvorvidt han fikk jobben:

- Jeg måtte vente en ukes tid på svaret, og det var noen nervepirrende dager. For dette hadde jeg virkelig lyst til. Og da beskjeden kom om at jeg hadde fått jobben, ble jeg kjempeglad, sier han.

Men det blir ikke rare juleferien for den unge gjersdølingen i år:

– Jeg reiser hjem til Gjerstad og blir der julaften og 1. juledag. Så det er jo litt, men resten av jule- og nyttårshelga blir jeg i Oslo. Det aller meste av Julemorgen går direkte på TV, med noen av innslagene i opptak, sier Aspesæter til Aust-Agder blad.