NRK Meny
Normal

Gjenganger tatt for omfattende tyverier

En 50-åring fra Kristiansand ble pågrepet natt til torsdag pågrepet i Kvadraturen. Elektroniske spor ledet politiet til gjerningsmannen.

Kjell Erik Eriksen falske mobiler

Etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon. ARKIVBILDE.

Foto: Kai Stokkeland / NRK

I tiden mellom 13. august og 9. september ble tre hjem i Kristiansand utsatt for grove tyverier av store mengder med gods. Framgangsmåten var lik i alle sakene. Gjerningsmannen tok seg inn i hus ved å finne nøkler i boder og garasjer.

– Inne i husene har han tatt med alt han kan finne av verdier. Det er stjålet armbåndsur, smykker, lommebøker, nettbrett, mobiltelefoner og andre elektroniske gjenstander, sier etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen.

Dømt 34 ganger

Ifølge Eriksen var det elektroniske spor som ledet politiet til gjerningsmannen som ble pågrepet natt til torsdag denne uken.

– I avhør har mannen erkjent to av tre tyverier. Han blir nå framstilt for varetektsfengsling på grunn av gjentakelsesfaren, sier Eriksen.

Og det er ikke uten grunn. Mannen er nemlig straffedømt hele 34 ganger tidligere, i hovedsak for vinning- og narkotikaforbrytelser.

– Han sonet ferdig sin siste dom så sent som april i år. Den ble idømt i mai i 2013, forteller Eriksen.

Kan avdekke mer

Foreløpig er ingen andre mistenkt i saken. Politiet utelukker ikke at pågripelsen kan føre til oppklaring av langt flere saker.

– Det meste av tyvegodset er tilbakeført til eierne, men det er fortsatt verdisaker som ikke vi kjenner til hvem som eier, sier Eriksen.

Det er også noe tyvegods som ikke er kommet til rette.

Mannen ble pågrepet i en leilighet i Kvadraturen i Kristiansand. Han var da i besittelse av 20 gram amfetamin.