Gir opp kampsportsenter i Mandal

Yngvar Nilsen i Mandal Karateklubb har i to og et halvt år ventet på grønt lys fra kommunen til å bygge kampsportsenter i Mandal. Nå gir han opp og ser til nabokommmunene.

Kampsport

Kampsportklubbene i Mandal har ikke gode nok forhold, mener Yngvar Nilsen. Han ønsker å selge huset for å bygge nytt kampsportsenter i kommunen, men føler han blir motarbeidet.

Foto: Rainer Prang / NRK

Det ser ikke ut til å komme noe kampsportsenter for barn og unge i Mandal kommune.

Gjennom to og et halvt år, har Yngvar Nilsen og en kamerat ventet på grønt lys fra kommunen til å kunne bruke ei kommunal tomt til et nytt kampsportsenter, men svaret har uteblitt.

– Vi har aldri fått noe konkret svar fra Mandal kommune. De første brevene gikk der oppe i seks måneder før de i det hele tatt svarte oss. Når vi først fikk et møte følte vi at vi nesten ble ledd av og at de lurte på våre hensikter, sier Nilsen.

– Må ha rett etternavn

Han mener det er umulig for vanlige folk å få til noe i Mandal kommune. Om man ikke har rett etternavn, kan man bare gi opp, hevder Nilsen.

Yngvar Nilsen

Yngvar 'Ylla' Nilsen er oppgitt over Mandal kommune. han mener det er vanskelig å få til ting, om du ikke er inne i det gode selskap.

Foto: Mandal Karateklubb

I januar 2007 henvendte han og en kamerat seg til Mandal kommune. De ville begge selge sine privathus for å satse på et kampsportsenter for barn og unge i kommunen. Derfor ba de kommunen om hjelp til å finne ei tomt. De hadde selv et ønske om å bygge senteret på Skinsnes, der det nå bygges ny Rema 1000 butikk.

Nilsen fikk beskjed om at dette området ikke kunne brukes, fordi det skulle ligge som ei buffersone mellom industrien og bebyggelsen.

– Jeg stiller meg veldig spørrende, for i samme område er det nå andre som har fått lov til å bygge forretninger og næringsbygg med leiligheter på toppen. Så hvorfor ikke et idrettsbygg?

Nilsen sier han føler seg mobbet av kommuneansatte og kommunen, og ser ingen grunn til at ikke han skulle få lov til å sette opp et nytt bygg.

– Det er forskjell på Jørgen Hattemaker og Kong Salomo. Er du ikke i det rette selskap har du ingenting å komme med. Har du ikke rett etternavn har du lite å fare med, sier Nilsen.

– Kan ikke få til alt

Rådmann Erik Hillesund i Mandal sier det er viktig for kommunen å satse på idrett, men at det blir vanskelig å komme alle ønsker i møte.

– Vi vil jo ideelt sett hatt et mest mulig variert idrettstilbud i byen, men det er klart at vi får ikke til alle ting samtidig, og Mandal kommune har gjort ganske tunge investeringer på idrettssida, men ikke på akkurat dette feltet.

Vurderer nabokommunene

Mandal Karateklubb trener i dag i kummerlige forhold i kjelleren på en butikk. Nilsen sier de må ha to luftfuktere stående på konstant, hvis ikke blir det mugg og sopp i kjelleren. Også de to andre kampsportklubbene kunne trenge nye lokaler, mener Nilsen.

– Vi har tenkt å drive senteret som en bedrift og få samlet alle kampsportene under samme tak. Det er vanskelig å få til noe skikkelig kampsportmiljø når klubbene er spredt. Godt inneklima er også viktig, det er andre krav i dag enn tidligere.

Det siste halve året har Nilsen og kameraten jobbet lite med prosjektet inn mot kommunen, men de har likevel ikke gitt opp drømmen om et kampsportsenter. Nå ser de seg om etter egnede steder å sette opp senteret utenfor Mandals grenser.

– Vi har vurdert nabokommunene Lindesnes og Søgne som alternativer, og har ikke langt dem døde, sier Nilsen.