Hopp til innhold

Håper kulturministeren kan gi Hove-comeback

Tidligere daglig leder i Hovefestivalen, Benedikte Nilsen, kjemper for å få Hovefestivalen tilbake til Arendal. Hun har fått i stand et møte med kulturministeren og tidligere Hovefestival-eier, Melvin Benn.

Benedikte Nilsen

Tidligere daglig leder i Hovefestivalen, Benedikte Nilsen får festivaleier og kulturminister til å møtes i august.

Foto: NRK

NRK fortalte lørdag om hvordan første sommeren uten festivalen har slått ut for næringslivet og ikke minst drifterne av hovedområdet, som taper store penger på at arrangementet uteblir.

–Stort tap for regionen

Den tidligere hovedlederen sier ringvirkningene er enda større, fordi også organisasjonslivet, private utleiere og andre aktører kommer i tillegg.

– Lokale lag og foreninger taper alene nær én million kroner i året på uteblitte betalte oppdrag på festivalområdet og flaskepant etc, sier Nilsen, som også er leder for Røde Kors i Aust-Agder.

Hun sier hun møter veldig mange som ber henne innstendig om å få festivalen på beina igjen.

– Vi har veldig mange tilbud til de godt voksne her i distriktet, men det tradisjonelt unge hovepublikummet står uten noe skikkelig tilbud om sommeren.

Les også: Flere snuser på Hovefestivalen

Campen på Hovefestivalen.

Hovefestivalen dro opp mot 20 000 besøkende til Arendal.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

–Fortsetter arbeidet

Rundt 2,5 millioner kroner manglet for å arrangere Hovefestivalen i sommer ifølge festivaleier, britiske Festival Republic, og Nilsen har fortsatt ikke gitt opp håpet om å få tilbake gigantfestivalen til Arendal.

– Jeg arbeider på flere plan, og får pågang av ulike aktører som har lyst å bidra, og dette har øbare kt den siste tida.

Melvin Benn

Styreleder Melvin Benn i Festival Republic vil møte kulturministeren for å diskutere mulighetene for framtidig festival på Hove.

Foto: Håvard Raustøl / NRK

I midten av august møter hun kulturminister Thorhild Widvey, og hun har også fått med seg styreleder og tidligere hove-eier, Melvin Benn i Festival Republic.

– Benn trenger løfter om mer kapital og bedre rammevilkår for å kunne være med på en ny runde, sier Nilsen.

Hun vil ta opp med ministeren det hun kaller er en skjevfordeling av midler som ifølge henne i stor grad kommer de såkalte «knutepunktfestivalene» til gode.

Hun mener ellers at Arendal og andre kommuner burde bidra sterkere økonomisk til festivaler.

– I Danmark ser vi kommuner som sponser med flere millioner kroner for å få slike arrangementer, sier Nilsen.

Terje Stalleland, leder av Hove drifts- og Utviklingsselskap, som drifter Hoveområdet, uttalte til NRK lørdag at han ikke har tro på at Hovefestivalen kommer tilbake i sin opprinnelige form.

Les også: Fortsatt håp: – Hovefestival i 2016 mitt innerste ønske

Hovefestivalen 2014

Mange ønsker og drømmer og en ny festivalsommer på Hove, sier Benedikte Nilsen.

Foto: Pål Tegnander / NRK