Gino Bless bruker musikken som terapi

Musikken er drivkraften, og han vil gjerne formidle håp gjennom tekstene sine. Den sørlandsbaserte bergenseren Gino Bless har derfor kalt sin nye EP «Takknemlig».

Jan-Erik "Gino" Mæland og korist Fredrik Lauvland fremfører låta Takknemlig på Sørlandsscenen. Regi/foto/klipp: Håkon Eliassen Lyd: Sigtor Kjetså.

Gino Bless er ute med EP-en «Takknemlig».

Jan-Erik Mæland har gjort sørlending av seg, og bosatt seg i Arendal med studio i Kristiansand.

– Opprinnelig hadde jeg tenkt å flytte tilbake til Bergen etter endt skolegang i Kristiansand, men så fikk jeg kjæreste her, giftet meg og etablerte studioet i Kristiansand, forteller Jan-Erik Mæland.

Mæland bruker artistnavnet Gino Bless.

Synger om seg selv

Mæland har prioritert å jobbe med andre artister innen rap og hip-hop de siste årene. Nå følte han for å ta tak i egen musikkarriere igjen, med EP-en «Takknemlig». Der samarbeider han med flere andre fra det sørlandske musikklivet, blant andre sin kone Rebekka B. Mæland, som korer på tittelsporet.

Da Gino Bless skrev teksten til «Takknemlig» gikk han tilbake til sin egen oppvekst.

– Barndommen min var ganske turbulent. Jeg mistet kontakten med min far og savnet ham veldig.

Mæland beskriver at musikken er som terapi for ham.

Gino Bless

Jan-Erik Mæland har tatt artistnavnet Gino Bless.

Foto: NRK

– Det som er så flott nå, er at jeg har fått et godt forhold til begge foreldrene mine. Så teksten er litt sår, men den har et lysende håp, smiler han.

Han håper sangene hans også vil bety noe for andre.

– Hvis det er noe jeg har lært, så er det at når det er utfordringer i livet, så er det også rom for vekst. Musikalsk er det mer vise-pop enn hip-hop denne gangen, legger han til.

Takknemlig for de små tingene i livet

– Hvis du har en dårlig dag, så ta frem penn og papir og noter hvor mye du har å være takknemlig for.

Det er de små tingene som tak over hodet og mat på bordet som betyr noe i livet, understreker han.

– Selv har jeg mye å være takknemlig for, sier Mæland med et smil. Jeg har en vakker kone og en fin familie, og for å være helt ærlig, så er dette et av de få årene hvor jeg virkelig gleder meg til jul, sier Gino Bless.

Han besøker SørlandsScenen lillejulaften.