NRK Meny
Normal

Vil bygge en helt ny bydel i Arendal

Arendal Brygge ble presentert for politikerne i dag.

Aage Tengs

Veidekke Agder AS la frem planene om Arendal Brygge for politikerne i Arendal.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Forretningssutvikkler i Bygg og entreprenørselskapet Veidekke Aage Tengs

Forretningssutvikkler i Bygg og entreprenørselskapet Veidekke, Aage Tengs.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Det blir er en stor utbygging og det trenger vi, sa forretningssutvikkler i Bygg og entreprenørselskapet Veidekke Aage Tengs til politikerne i dag.

Modell kanalbyen Arendal

Dette er modellen som tidligere er brukt av Kanalselskapet for å vise hvordan kanalene kan bli når prosjektet står ferdig.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Arendal Brygge

Veidekke Agder AS har i dag presenterert planene for en ny bydel i Arendal, som skal gå fra Kirkebakken i sentrum til forsikringsselskapet Gard.

Prosjektet heter Arendal Brygge.

– Det er en bydelsutvikling som må ta høyde for fremtiden, og da vet vi at det er en kanal inne i bildet, sier Aage Tengs i Veidekke.

Utbyggingen delvis foregår området der den gamle kanalen mellom Pollen og Kittelsbukt ligger.

– Kanalene må leve sitt eget liv. Men vi skal ikke legge hindringer i veien for en fremtidig kanal. Samtidig skal ikke vårt prosjekt være avhengig av en kanal. Dette er bydelsutvikling som tar høyde for fremtiden, og da vet vi at det er en kanal inne i bildet.

– Legger dere til rette for en kanal?

– Ja, vi gjør det, i og med at vi at flytter trafikk og tar bort et vei kryss, som gjør at i en kanal kan starte fra Kittelsbukt.

Prislapp på 80 millioner

Det vil koste 80 mill. kr. å grave opp kanalen. Spørsmålet er om Veidekke er villig til å finansiere en del av kostnadene, for eksempel ved å øke prisen på leilighetene.

– Det er en sak vi ikke er klare til å ta stilling til nå. Det er også et spørsmål om det er lovlig, og om de som kjøper leiligheter er villige til å betale.
Lederen av Kanalselskapet, Celine Thommessen, for å grave fram kanalene igjen.

– Dette synes jeg er veldig spennende. Dette vil flere folk og liv i byen, og vi får mye drahjelp med disse planene. Det legges til rette for kanaler, slik at kommunen bare ta de siste grepene.

Planene innebærer også at det skal bygges en strandpromenade i Kittelsbukt og et nytt parkeringshus. Et p-hus ligger allerede i dagens planer, men Veidekker antyder nå at det kan bli doblet i størrelse, fra 350 til 700 biler.

Dessuten skal innkjørselen flyttes bort fra sentrum, for å få ned trafikkmengden i byen.

Arendal brygge

Slik ser prosjektkartet ut.