NRK Meny
Normal

Gigantiske badelandplaner

Investor vil bygge Norges største badeland i Arendal, men regner ikke med å tjene penger på det. Naboer vil kjempe mot planene.

Harebakken

Her planlegges bygging av landets største badeland. Kjøpesenteret på Harebakken til venstre i bildet.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

En halv milliard kroner skal etter planen satses på badeland og utbygging av kjøpesenteret på Harebakken, skriver Agderposten.

Det er investor Ole G. Ottersland som står bak utbyggingsplanene. Planene ble presentert for politikerne i Arendal i går, og ikke alle er begeistret.

Badeland (Illustrasjonsfoto)
Foto: Berit Keilen / Scanpix

500 millioner kroner

Det er gigantiske badelandplaner på gang i Arendal. Investor Ole G. Ottersland ønsker å bygge et badeland og et utendørs badeanlegg knyttet til Langsævannet og båtlivet i Rånakanalen. Investoren regner med at åtte av ti turister på vei til Dyreparken i Kristiansand, vil stoppe i badelandet.

Dessuten ønsker han å bygge ut kjøpesenteret på Harebakken med 20 000 kvadratmeter slik at det blir mer enn dobbelt så stort som i dag.

Ottersland regner med å bruke over 500 millioner kroner på på utbyggingen. Han sier til NRK at han ikke regner med å tjene penger på selve badelandet, men tror et utvidet kjøpesenter vil gi stor gevinst.

Ferdig i 2012

Ottersland sier til avisen at han håper Norges største innen- og utendørs badeanlegg kan stå klart om fem år.

Ottersland har undersøkt mulighetene for å bygge et lignende badeland i et annet fylke dersom politikerne stopper planene på Harebakken.

Kritiske

- Det er ikke greit at investorer går på dørene til folk og tilbyr dem penger for hjemmene deres. Det mener bystyrerepresentant for SV i Arendal, Rune Sævre. Han er en av dem som er kritisk til Otterslands badeland-planer.

Investor Ole G. Ottersland vil bygge et kombinert kjøpesenter og badeland på Harebakken. For å få plass til badelandet på Harebakken må Ottersland  rive over 20 eneboliger i området.

Han har gått fra hus til hus og tilbudt beboere penger for å overta tomtene.

Sævre er kritisk til måten investoren har henvendt seg til beboerne på, blant annet ved å gå fra hus til hus og tilby beboere i området 30 prosent mer for boligene enn markedsprisen.

Flere av beboerne i området, som fikk nyheten i dag, varsler allerede nå knallhard kamp mot planene.

.