Gelius flytter hjem til bibelbeltet

Einar Gelius skal jobbe som frilanser i hjembyen Arendal. Dermed sier den kontroversielle soknepresten farvel til Oslo.

Einar Gelius

FLYTTER HJEM: Einar Gelius har bestemt seg å flytte fra Oslo. Nå skal han jobbe som frilanser i hjembyen Arendal. (Arkivfoto)

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

– Tempoet er litt lavere i Arendal enn i hovedstaden, og det passer meg bra. Jeg gleder meg, sier Gelius til herogna.no.

Ifølge ukebladet skal Einar Gelius ha overtatt barndomshjemmet i Arendal.

–Jeg kommer ikke til å søke på noen fast jobb med det første, og vil friste tilværelsen som frilanser. Jeg skal holde foredrag, skrive bøker og holde på med radioprogrammet jeg har på P4.

Ble tvunget til å si opp

Biskop Ole Christian Kvarme

Ole Christian Kvarme

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX
Einar Gelius

Einar Gelius

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Det stormet rundt soknepresten i november i fjor. Gelius ga ut boken «Sex i Bibelen», der han blant annet anbefaler bruk av pornografi og omtaler posistive sider ved gruppesex.

Reaksjonene ble store, og Gelius ble til slutt tvunget til å si opp jobben som sokneprest i Vålerenga kirke. Oslo-biskop Ole Christian Kvarme var blant de største kritikerne.

– Det jeg kan si, er at dette er en trist dag for Einar Gelius og for vårt bispedømme. Det som er gjengitt av boken tyder på at han både utleverer seg selv på en uklok måte og behandler bibelmaterialet, sa Kvarme.

– Har vært en tøff tid

– Hvis Einar Gelius sitt ståsted er i strid med bekjennelsesskriftene må det få konsekvenser, sa domprost Olav Dag Hauge til Vårt Land.

Bare fire dager senere sa Gelius opp jobben i Vålerenga menighet.

– Kritiske utspill mot min person med skildringer som klovn, bajas og pervoprest fra mange mennesker jeg ikke kjenner. Pressen sin jakt på barna mine og den 82 år gamle moren min for å få dem i tale. Jeg så at familien ble rammet. Jeg orket ikke mer, sa Gelius til Dagbladet.

Nå ser Einar Gelius frem til roligere dager i hjembyen Arendal.

– Jeg har kommet meg igjennom det, men innrømmer gjerne at det har vært en veldig tøff tid, sier han.

Video 5eaf4380-8247-4e62-bc29-642b5bb6f444.jpg

VIDEO: Se komiker Rune Andersen parodiere Einar Gelius.