NRK Meny
Normal

Geir Håkons geniale snøtriks har blitt en netthit

Geir Håkon Opheim fra Lillesand har fått så mye oppmerksomhet for Facebook-filmen at han knapt vet hvordan han skal svare på alle henvendelse.

Geir Håkon Opheim fra Lillesand viser hvordan han rydder taket sitt for snø. Videoen har gått fullstendig bananas på internett.

Etter at VG la ut videoen onsdag sier han til NRK at han har fått mange henvendelser fra utlandet. Blant annet Romania, Spania og Frankrike.

– Det har jo tatt fullstendig av, sier han til NRK.

I videoen, som har over 150.000 visninger på Facebook, viser han hvordan han får vekk snøen fra taket sitt på hytta i Rauland i Telemark. Han får vekk snøen med et hjemmelaget langt rør med en plastpresenning, uten å bruke en eneste skuffe.

– Det er ikke min oppfinnelse

Det finnes flere redskaper til mange tusen kroner som kan brukes, men Opheim ville ikke bruke penger på slikt.

– Jeg fant ideen på internett. Det er ikke min oppfinnelse, men jeg bygget sammen noe som liknet. Jeg brukte ikke mer enn en 100-lapp, hvis ikke enda mindre, sier hytteeieren til VG.

Ifølge videoen og Lillesand-mannen fungerer det svært godt.

Geir Opheim fra Lillesand måker taket med en ny metode, sivilforsvaret ser video og synes det er en god ide for framtida.

Sivilforsvaret tenner på ideen

I helga oppstod det fullstendig snøkaos på Hovden i Bykle. Snømengdene truet flere hytter som stod i fare for å kollapse. Sivilforsvaret ble kalt inn for å bistå med snørydding på hytter og kommunale bygg.

NRK viste onsdag metoden til Opheim for inspektør i Aust-Agder sivilforsvarsdistrikt, Jon Dørmen. Han er ikke fremmed for å bruke metoden i deres arbeid.

– Det å holde øynene åpne for alternative metoder å rydde snø på, er helt sikkert ikke dumt, sier han til NRK.

Det er ikke bare Opheim som har testet ut forskjellige type redskaper for å få fjernet snø. På Youtube finnes det mange filmer der alle hevder de har den beste løsningen.

Her kan du se flere videoer fra Youtube.

Snøen har lavet ned nord i Setesdal og nå må hytteeiere ta ansvar for å redde hyttetakene sine. Advarselen kommer fra Lasse Eidskrem, destinasjonssjef for Setesdal.