Utvider stadig

GE Healthcare vurderer å utvide produksjonen ytterligere.

GE Healthcare Lindesnes

370 ansatte jobber i dag på GE Healthcare i Lindesnes. Nå åpner frabrikksjefen for ytterligere utvidelser og produksjon av legemidler på lisens for andre bedrifter. (Arkivfoto).

Foto: Geir Ingar Egeland / NRK

Røntgenkontrastmidlene fra GE Healthcare i Lindesnes brukes daglig av over 100 000 pasienter i over 140 land.

Etter at GE overtok bedriften for fire år siden, har selskapet utvidet lokalene og antall ansatte to ganger.

Nå vurderer de ytterligere utvidelse, ifølge fabrikkdirektør, Olaf Stalsberg.

Vil produsere for andre

- Blant annet ser vi på muligheten for å produsere legemidler på lisens for andre norske bedrifter. Men vi er også åpne for at det bygges konkurrerende produksjonsmiljøer, gjerne her i vårt nærområde. Et større miljø for produksjon bidrar til generell kompetanseheving, sier Stalsberg til legemiddelindustriforeningas blad, Forskning for livet.

I dag jobber 370 personer ved bedriften. Stalsberg sier han ikke er redd for at produksjonen skal flyttes ut av Norge.

- Stikkord for at det lønner seg med produksjon i Norge, er kompetanse, kvalitet og kontinuerlig vilje til å gjøre ting smartere, sier Stalsberg.

- Vi har bedre lønninger enn konkurrenter i andre land. Da må vi gjøre oss fortjent til det ved å jobbe smartere. For tiden har vi utfordringer knyttet til kronekurs og sterk lønnsvekst. Øker kostnadene våre, så må vi redusere utgiftene. Hittil har vi greid dette ved å automatisere stadig større deler av produksjonen, sier produksjonsdirektør Jorunn Gislefoss.