GARD: – Bistår lokale myndigheter

Forsikringsselskapet Gard i Arendal er sterkt involvert i den omfattende redningsaksjonen etter ferjebrannen utenfor kysten av Korfu i Hellas.

Fergebrann i Hellas
Foto: Ap

Selskapet har sendt flere medarbeidere til Hellas for å bistå de greske myndighetene i redningsarbeidet.

– Akkurat nå er vårt hovedansvar å hjelpe medlemmet vårt og de lokale myndighetene med å håndtere den pågående og svært alvorlige krisen, opplyser kommunikasjonsmedarbeider Marie Garmannslund Eide til NRK mandag formiddag.

Under kontroll – ikke slukket

Dramaet i Adriaterhavet startet da det søndag i femtiden brøt ut brann på den italiensk-eide ferja «Norman Atlantic». Det italienske nyhetsbyrået ANSA melder at brannen på ferja er under kontroll, men ikke slukket. Brannen oppsto på bildekket, og spredte seg deretter raskt.

Det var 478 mennesker og rundt 200 kjøretøy om bord. Så sendt som 30 timer etter at det begynte å brenne i fartøyet ventet fortsatt flere titalls mennesker på å komme seg av ferja.

Men klokken 13.45 melder CNN at alle passasjerene skal være evakuert fra den brennende ferja.

Sterk vind, dårlig sikt og høye bølger har gjort redningsaksjonen i Adriaterhavet svært vanskelig, men italienske og greske helikoptre har gått i skytteltrafikk gjennom natten for å heise opp passasjerer fra Norman Atlantic.

Om lag 100 passasjerer skal ha blitt hentet i løpet av natten, ifølge den italienske kystvakten.

(Saken fortsetter under videoen.)

Se video fra redningsaksjonen

– Jobber kontinuerlig med dette

Forsikringsselskapet Gard i Arendal har forsikret ferja «Norman Atlantic». Selskapet med 460 ansatte og 10.750 forsikrede skip, har ifølge visepresident Svein Buvik ansvarsforsikring på båten. Det vil si ansvaret rederen har med personskade, vrakfjerning og oljesøl, skriver VG.

Til NRK.no opplyser selskapet at det er satt krisestab i Arendal.

– Vårt kriseteam jobber kontinuerlig med dette, skriver Marie Garmannslund Eide i en e-post til NRK.no.

Ifølge Svein Buvik har Gard forsikret det aktuell rederiet i mange år. Arendalsselskapet stiller krav til sikkerheten på skipene de forsikrer.

– Ja, det har vi, og dette er et rederi vi kjenner til fra før. Vi har ikke noe indikasjon på at noe ikke skal være i orden, sier Buvik til VG.

  • Les også: – Vi brenner! Vi synker og ingen kan redde oss!