NRK Meny
Normal

Går til retten etter smerteoperasjon

Helsetilsynet er klokkeklare på at det ble gjort en feilvurdering da Åge Egeland fra Feda ble hodeoperert uten tilstrekkelig bedøvelse. Likevel har han fått avslag på pasientskadeerstatning og går nå til retten.

Åge Egeland

På onsdag starter rettsaken i Lister tingrett etter at Åge Egeland har fått avslag på erstatning på tross av klar kritikk fra Helsetilsynet.

Foto: Jorunn Busk, Avisen Agder

Åge Egeland gjennomgikk en hjerneoperasjon i april 2010, det skulle bli et smertehelvete for mannen fra Feda som fikk for lite bedøvelse.

LES: Gjenopplever operasjonen

Trebarnsfaren fra Feda i Kvinesdal fikk påvist hjernesvulst i 2005 og har vært gjennom en rekke operasjoner. I april 2010 skulle han for andre gang ha en våken hjerneoperasjon, men han ble gitt for lite bedøvelse.

– Du kan si at jeg skrek inni meg. Jeg følte det hele som tortur. Jeg tenkte om og om igjen i løpet av operasjonen at «dette må jeg bare holde ut, jeg må tenke på barna mine og på kona mi», Deretter ble hodet mitt skrudd fast i trepunktstøtten. Dette var så smertefullt at jeg nok falt bort. Det siste jeg husker var at det knaste i hodet mitt, sier 43-åringen til Dagbladet.

Klar kritikk fra Helsetilsynet

Helsetilsynet i Oslo og Akershus mener at involvert anestesipersonell gjorde en feilvurdering, og således ikke lyktes i å oppnå ønsket effekt av anestesien. Vi mener dette er et klart brudd på god praksis, heter det i tilsynsrapporten ifølge Dagbladet.

LES OGSÅ: Hjerneoperert utan nok bedøvelse

Egeland har fått diagnosen posttraumatisk stressyndrom, men både Norsk Pasientskadeerstatning eller Pasientklagenemda har gitt mannen avslag på erstatning. Pasientklagenemda vil ikke kommentere saken da den skal opp for retten.

Rettssaken starter onsdag 4. desember i Lister tingrett.