Går mot varmeste dagen så langt i år

Statsmeteorolog Kristian Gislefoss lover temperaturer over 20 grader i dag flere steder på Sørlandet. Dermed går det mot den varmeste dagen så langt i år.

SOMMER

I dag er det bare å nyte sol og varme på Sørlandet og kanskje ta seg en iskrem for dem som liker slikt.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

I går ble det målt 22 grader på målestasjonen i Landvik i Grimstad og det var varmest i landsdelen av de registrerte offisielle målestasjonene.

Flere andre målestasjoner på Sørlandet registrerte 21 grader på det varmeste.

Kristian Gislefoss

Statsmeteorolog Kristian Gislefoss lover en ny dag med temperaturer over 20 grader.

Foto: Bård Gudim

Statsmeteorolog Kristian Gislefoss utelukker ikke at det blir varmere i dag.

– I dag blir det en ny fin dag med gode temperaturer på Sørlandet. Vi vil se 20-tallet i dag også, og kanskje vi også er så heldige at det blir en grad eller to høyere enn i går, sier han.

– Vil det si at det går mot årets varmeste dag så langt?

– Ja, faktisk. Muligheten er der både i dag og i morgen. Det er disse to dagene som kniver om å bli årets varmeste dag hittil. Det kan vel se ut som at dagen i dag byr på hakket finere vær. Så hvis jeg skal tippe så tror jeg dagen i dag blir varmest, sier han.

Når det gjelder vind så vil det blåse frisk bris til liten kuling langs kysten både i dag og i morgen, og det vil bli mest vind fra Oksøy og vestover.

Helgeregn

Men Gislefoss sier at gleden er litt kortvarig og at det vil bli regn og regnbyger i helgen, til manges fortvilelse.

Men dette er heldigvis bare forbigående skal vi tro meteorologen.

– Ja, det kommer noe annet, men det er kjapt forbigående. Fra lørdag ettermiddag til søndag ettermiddag vil det kunne regne. Men når nedbøren gir seg på søndag, så blir det igjen ganske fint vær, selv om det kan komme en og annen ettermiddagsbyge, sier han.

En trøst er at regnbygene stort sett vil komme om natten neste uke.

– Så jeg tror at vi er inne i en relativt god periode, med unntak av lørdag ettermiddag og frem til søndag ettermiddag, sier Gislefoss.