NRK Meny
Normal

Går inn for kulturbygg til 140 mill.

Det går mot nytt kultursenter til 140 millioner kroner i Flekkefjord. I formannskapet torsdag ble det flertall seks mot tre for en videre satsing på kulturprosjektet.

Plan for kultursenter i Flekkefjord

Senteret skal ha blant annet kino og konsertsal. Denne skissen er tegnet av Helen & Hard arkitektkontor.

Foto: Helen & Hard arkitektkontor / NRK

Bystyrepolitikerne skal avgjøre saken senere i måneden.

– Noe vi trenger

– Det skal ut på anbud og vi skal få det innenfor den prisen som er satt, men jeg håper dette er representativt for hva flertallet i bystyret også mener. Så jeg håper og tror dette går gjennom i bystyret, sier ordfører Jan Sigbjørnsen (H).

Både å skrinlegge planene og å redusere ambisjonene har vært aktuelt, men i formannskapet gikk politikerne for å holde frem med storsatsingen.

Kulturhuset som etter planen har byggestart neste år, skal huse blant annet kino, kulturskole og konsertsal.

– Det er lenge siden vi begynte å planlegge et nytt kultursenter. Vi trenger noe nytt og en vitalisering i sentrum. Flekkefjæringene trenger å se at det er noe nytt som foregår, sier Sigbjørnsen.

Vil selge unna overflødige bygg

30 millioner av totalprisen skal i utgangspunktet finansieres av det private, men 17.5 millioner mangler fortsatt.

– Blir dette bygging over økonomisk evne?

– Nei, slik budsjettene er lagt frem, så mener jeg vi skal kunne klare dette. Men det fordrer at vi går gjennom bygningsmassen vi har i dag.

– Alt som inneholder kultur i dag vil bli sett nøye på for å se om det ikke er bedre å selge. Samtidig har vi andre bygg og eiendommer rundt forbi som kanskje bare ligger der, som ikke er i reell bruk i dag. Da gjelder det å få solgt det unna og ta det med inn i finansieringen, sier Sigbjørnsen.

Å øke lånerammen for prosjektet er også et mulig tiltak for å få finansiert byggingen.