NRK Meny
Normal

Går i protest

Direktør i CT Farsund, Roger Cockroft, går av i protest mot eierne.

Roger Cockroft

Direktør i CT Farsund, Roger Cockroft, har jobbet dag og natt for å få økonomien på plass for videre drift. Fredag gikk han av i protest.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Den dramatiske nyheten på den konkurstruede fabrikken ble kjent på et møte fredag ettermiddag.

Cockroft trekker seg i protest mot måten eierne av fabrikken har håndtert krisa, og fordi han mener bedriften er insolvent. Det bekrefter hovedtillitsvalgt ved Casting Technologies Farsund, Andreas Albrektsen.

- På grunn av utviklinga den siste uka har vår direktør valgt å trekke seg, fordi han er uenig med den veien eierne har valgt å ta, sier Albrektsen.

Stadige utsettelser

Bildelfabrikken trenger 28 millioner kroner for å unngå konkurs. Fristen for å skaffe nye penger har stadig blitt utsatt , og tirsdag ble det bestemt at bedriften gav seg selv tid fram til mandag med å finne pengene.

Andreas Albrektsen

Andreas Albrektsen tror den nye sjefen kommer til Farsund mandag.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Blant annet ble det bestemt at man skal se på om hovedbankforbindelsen - Islandske Landsbanki - er villig til å se på refinansieringsmulighetene.

240 ansatte kan miste jobbene sine, på det som er Farsunds nest største arbeidsplass, og Albrektsen sier det er vanskelig for de ansatte at Cockroft nå har valgt å trekke seg.

- Vår skjebne ligger hos våre eiere, som ennå ikke har bestemt seg for om vi går konkurs. At vår direktør trekker seg, betyr at han er uenig i at det ennå ikke er tatt noen avgjørelse, sier Albrektsen.

Cockroft vil ikke gi noen kommentar til NRK, ettersom han ikke lenger er direktør.

- Dramatisk for oss

- Hva betyr det at han nå trekker seg?

- For oss ansatte er det veldig dramatisk at Cockroft trekker seg. Han har vært en kjempegod motivator og leder, og jeg håper våre eiere kan ta en fornuftig avgjørelse og få ham tilbake igjen.

- Var dette det verste som kunne skje?

- Bortsett fra en melding om konkurs, var dette det verste som kunne skje. Nå står vi igjen med en amerikansk styreleder som leder, og vi vet ikke hvem han er, eller hva han står for, sier Albrektsen.

- Veldig trist

Stein A. Ytterdahl

Ordfører i Farsund, Stein A. Ytterdahl.

Foto: Mari-Ann Albrektsen / NRK

Ordfører i Farsund, Stein A. Ytterdahl, synes det er beklagelig at Cockroft trekker seg, men sier at kommunen ikke kan gjøre noe med situasjonen.

- Det er veldig trist. Situasjonen for bedriften er ikke god, og når da direktøren velger å gå, så er ikke det noen bedring av situasjonen, sier Ytterdahl.

- 240 flere personer kan stå uten jobb i din kommune mandag. Hva tenker du om det?

- Det er ingen lystelig situasjon å ta helg på.