NRK Meny
Normal

Tapte veddemål og går fra Lillestrøm til Flekkerøya

Kongsvinger-supporter Simon Kolstad Claussen tapte et veddemål og går nå 365 kilometer fra Lillestrøm til Flekkerøya i Kristiansand. Vi traff han i Lillesand fredag ettermiddag, to dager før Kongsvinger møter Fløy på søndag.

Simon Kolstad Claussen

Simon Kolstad Claussen var ved godt mot da NRK traff han ved Lillesand fredag ettermiddag.

Foto: Liv Eva Welhaven Løchen/NRK

Han trasker og går, kledd i fotballdrakta til Kongsvinger, og med supporterflagget over skulderen. Han er på vei mot Flekkerøya i Kristiansand.

22 år gamle Simon Kolstad Claussen jobber som frilansjournalist i Romerikes Blad og tapte i fjor et veddemål med sine kollegaer.

Dersom Kongsvinger rykket ned i 2. divisjon, skulle han gå til første bortekamp denne sesongen.

Og Kongsvinger rykket ned og møter Fløy i første bortekamp, og dermed måtte 22-åringen ta beina fatt og vandre den lange veien fra Lillestrøm til Flekkerøya, en strekning på cirka 365 kilometer.

– Litt for stor i kjeften

Simon Kolstad Claussen

Simon må ta seg en pust i grøfta med jevne mellomrom.

Foto: Liv Eva Welhaven Løchen/NRK

– Jeg er frilanser i Romerikes Blad og var litt stor i kjeften i fjor. Der jobber det jo nesten bare folk som heier på Strømmen og Lillestrøm, og jeg er vel den eneste Kongsvinger-supporter på jobben, sier Claussen.

Og sesongen begynte bra. Kongsvinger vant første kamp.

– Kongsvinger slo seriefavoritt Mjøndalen i første seriekamp i fjor, og da sa jeg at dersom Kongsvinger rykker ned fra Adecco-ligaen i 2013, så skal jeg gå til første bortekamp neste sesong.

Og det skulle han nok aldri ha sagt. For uttalelsen ble filmet med mobiltelefon av kollegaer og lagt ut på nettsidene til Romerikes Blad.

– Så rykket Kongsvinger dessverre ned, og trakk i tillegg Fløy i første bortekamp. Det var det verste som kunne skje. Men jeg måtte være mann for mitt ord, og nå har jeg kommet så langt, sier en smilende Kolstad Claussen liggende i veigrøfta ved Lillesand.

Har gått ned 6 kilo

En så lang tur er slitsomt for beina, selv for en trent person, og kroppen forbrenner mye fett på en slik tur.

Kolstad Claussen har fått merke begge deler.

Han har "slanket" seg nesten 6 kilo på turen og sliter med betennelse i begge beina.

Men han skal rekke bortekampen mot Fløy på søndag.

– Ja, nå er det forferdelig vondt, men det for sent å snu nå, så jeg får prøve å komme frem, sier en optimistisk 22-åring.

– Det er fredag kveld og du halter langs veien i Lillesand. Du skal helt til Flekkerøya før søndag. Klarer du det?

– Når jeg kommer frem til hotellet her nå så er det ifølge GPSen og Google Maps cirka 3 mil til Kristiansand sentrum. Og fra Kristiansand sentrum og til stadion på Flekkerøya er det cirka 12–13 kilometer. Det er snakk om en maratondistanse på to dager, og det skal jeg klare. Om jeg så brekker et bein, så skal jeg klare det, sier 22-åringen.

– Hvordan føler du deg i beina?

– Det var kritisk da jeg gikk etappe nummer tre fra Tønsberg til Larvik. Da fikk jeg vondt i venstrefoten. Men så fikk jeg dyppet beinet i Numedalslågen, så det gikk bra da. Men nå har jeg fått det i høyrebeinet også, så det er godt det bare er en kilometer igjen til hotellet.

– Blir det flere veddemål om Kongsvinger fremover?

– Nei, det kommer ikke til å bli noen flere veddemål. Jeg må nok skaffe meg litt mer utdanning innen journalistikk og fotballfaget før jeg vurderer å inngå et nytt veddemål igjen.

Har ikke jukset

Simon Kolstad Claussen sier han ikke har hatt mulighet til å jukse på turen ved å haike eller hoppe på en buss på veien sørover.

Kollegaene har nemlig montert på ham en GPS-tracker og den ville fort ha avslørt dersom hastigheten mot målet ble for stor.

– Kollegaene i Romerikes Blad følger jo med meg i hvert skritt jeg tar. Så de får jo snittfarten på hver kilometer. Så hvis snittfarten plutselig øker, så finner de jo fort ut om jeg har syklet eller gjort noe annet for å komme litt fortere frem. Så jeg må gå hvert forbanna skritt, sier han.

– Er det ensomt å gå slik?

– Ja. litt. Men jeg har jo strøm på telefonen hele tiden, og folk ringer jo og spør hvordan det går. Også følger jeg med på nyheter på internett og hører på motiverende musikk.

– Hva skjer på søndag?

– Ledelsen i Kongsvinger har vært på tråden og oppmuntret meg og de har lovet meg en varm velkomst på søndag. Så får vi se hvordan det blir, sier Simon Kolstad Claussen, tydelig glad for at det nærmer seg slutten på den lange vandreturen.

Dette var dagsplanene til Simon:

  • Fredag 18. april: Kjeller – Ski (42-kilometer)
  • Lørdag 19. april: Ski – Moss (Ferje fra Moss – Horten) Horten – Tønsberg (57 kilometer)
  • Søndag 20. april: Tønsberg – Larvik (38,3 km)
  • Mandag 21. april: Larvik – Grenlandsbrua (33,5 km)
  • Tirsdag 22. april: Grenlandsbrua – Kragerø (35,7 km)
  • Onsdag 23. april: Kragerø – Tvedestrand (47,3 km)
  • Torsdag 24. april: Tvedestrand – Grimstad (48,1 km)
  • Fredag 25. april: Grimstad – Lillesand/Kristiansand (41 km)
  • Lørdag 26. april: Lillesand/Kristiansand – Flekkerøya (23 km).
  • Søndag 27. april: Fotballkamp Fløy – Kongsvinger