Hopp til innhold

Gabrielsen ikke lokal nok

Ansgar Gabrielsens comeback i Lindesnes kommunestyre varte i ett møte. Kjøp av leilighet i Oslo førte til at han ble tvangsflyttet.

Ansgar Gabrielsen

Ansgar Gabrielsen er ikke lenger lokal nok til å sitte i Lindesnes kommunestyre.

Foto: Sanden Media

Kommunstyremøtet torsdag i Lindesnes ble Ansgar Gabrielsens eneste i denne perioden. Den tidligere Høyre-statsråden sto som listefyll, men fikk så mange personlige stemmer at han havnet på toppen av Høyres liste.

Gabrielsen arbeider som konsulent i Oslo og har til nå bodd i en seilbåt på Aker Brygge. For ikke lenge siden kjøpte han leilghet i Oslo. Samtidig førte det til at han ikke kan møte i Lindesnes kommunestyre.

Firkantete regler

Ansgar Gabrielsen sier til avisen Lindesnes at det ikke er noen vei utenom, det er som en tvangsflytting.

- Så lenge en politiker sitter på Stortinget eller er i regjering, spiller det ingen rolle hvor man er bosatt. I lokalpolitikken er reglene annerledes og det synes jeg er litt firkantet, sier Gabrielsen til avisen.

Fram til nå har han pendlet mellom seilbåten i Oslo og Lindesnes, og hatt bostedsadresse på Spangereid. Med kjøp av leilghet må han melde flytting. Dermed har han ikke lenger bostedsadresse i kommunen. Da kan han heller ikke sitte i kommunestyret.

Synd og trist

Varaordfører Janne Fardal Kristoffersen synes det er både trist og synd at Høyre mister Gabrielsen i kommunestyret.

- Vi hadde sett fram til å bruke hans erfaring og kompetanse i lokalpolitikken, men jeg skjønner godt han han vil bosette seg fast i Oslo. Ingen av oss i Høyre eller Gabrielsen selv visste at regleverket ga slike utslag, sier varaordfører Kristoffersen til Lindesnes.