NRK Meny
Normal

Mistet jobben - ga «festkassa» til Frelsesarmeen

Da de ansatte ved Global Casting i Kristiansand mistet jobben, bestemte en av fagforeningene seg for å gi bort klubbkassa på 90 000 kroner til Frelsesarmeen.

En fagforeningsklubb ved Global Castings i Kristiansand gir hele festkassa til Frelsesarmeen. Bedriften legger ned i første halvdel av 2014, og alle de ansatte mister jobben.

Ansatte ved Global Castings i Kristiansand valgte å gi bort klubbkassa til Frelsesarmeen. (Foto/redigering: Hans Erik Weiby)

I forrige uke ble det kjent at Global Castings i Kristiansand legger ned driften. 154 ansatte mister jobbene når det gamle jernstøperiet stenger ned i mai neste år.

Ville ikke feste bort pengen

De 29 i fagforeninga for ledelse og teknikk hadde møte om hva de skulle gjøre med pengene i klubbkassa. 90 000 kroner sto på kontoen.

– Det ble luftet om vi skulle ta en tur på byen for pengene, men det ble raskt valgt bort. Vi bestemte oss heller for å gi bort pengene, sier fagforeningsformann Yusuf Aksoi.

Frelsesarmeen får 90 000 kroner i julegryta

Kolbjørn Ørsnes i Frelsesarmeen får pengene fra fagforeningsformann Yusuf Aksoi.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Trodde ikke mine egne øyner

Frelsesarmeen i Kristiansand ble veldig begeistret for pengegaven de fikk fra fagforeninga.

– Jeg trodde ikke mine egne øyner. Det har rørt meg at de ansatte mister jobbene sine og så gir de en slik julehilsen til oss, sier Halvor Heggtveit i Frelsesarmeen til NRK.

Yusuf Aksoi sier de ville skape noe positivt ut av det at de mistet jobbene.

En glede å gi bort penger

– Vi diskuterte hva vil ville bruke klubbkassa på og det tok ikke lang tid før valget falt på Frelsesarmeen. Vi vet de gjør en god jobb, sier Aksoi.

Han og de andre håper nå på ny jobb over nyåret.

– Det er en god følelse og få oppleve at man kan gi noe, mener Aksoi.