Fyll og slåssing ga politiet en travel natt

Klokken hadde så vidt passert midnatt da den første meldingen tikket inn til Agder-politiet natt til søndag. Deretter gikk det slag i slag.

Politiets operasjonssentral i Agder

Politiets operasjonssentral i Agder

Foto: Per-Kåre Sanbakk / NRK

Her er politiloggen fra operasjonslederen:

Kristiansand, klokken 00.03: Politiet dro til Tollbodgata og Festningsgata etter melding om slåssing. To personer ble bortvist mens en person ble tatt med av politiet og anmeldt etter å ha nektet å oppgi personalia til politiet. Ingen ble skadet i slåsskampen.

Vanse, klokken 00.32: Politiet fikk melding om at en beruset bilfører parkerte bilen og gikk inn på et utested. Personen ble pågrepet av politiet og kjørt til legevakt for blodprøvetaking. Førerkortet ble beslaglagt og personen ble anmeldt.

Gjerstad, klokken 00.34: En huseier ringte politiet og ga beskjed om at det stod en ukjent dame på døra som ikke kunne gjøre rede for seg. Politiet kjørte den berusede kvinnen til en venninne.

Kristiansand, klokken 00.35: Politiet fikk beskjed fra et utested om at de hadde en brysom gjest som ikke vil gå fra stedet. Mannen nektet å etterkomme politiets pålegg om å forlate stedet, noe som medførte pågripelse og et opphold i arresten.

Kristiansand, klokken 00.44: Politiet fikk melding om bråk på et gatekjøkken. De dro til stedet og viste bort to personer.

Arendal, klokken 01.03: En politipatrulje pågrep en mann som sparket en annen mann i ansiktet ved et utested på Langbrygga. Fornærmede ble kjørt til legevakt med hevelse i ansiktet, men var bare lettere skadet. Gjerningsmannen ble arrestert og anmeldt.

Evje, klokken 01.14: En person ble skadet etter at to personer slåss på et utested. Fornærmede fikk et kutt i ansiktet. Gjerningspersonen forlot stedet, men politiet opprettet sak på forholdet.

Kristiansand, klokken 01.33: Vakter på et utested varslet at de hadde en bråkete gjest. Politiet dro til stedet og kjørte den berusede mannen i arresten.

Kristiansand, klokken 02.28: Politiet fikk melding om en beruset dame som ikke vil forlate et utested. Politiet hentet damen og satte henne i en drosje som kjørte henne hjem.

Arendal, klokken 02.19: Brannvesenet meldte om brann i ei gammel løe i Løddesøl. Det var snakk om en frittstående bygning, og dermed ingen fare for spredning. Politiet tok kontakt med grunneieren som forklarte at det var han selv som hadde satt fyr på løa. Mannen hadde ikke varslet brannvesenet om dette i forkant, og politiet opprettet sak på forholdet.

Kvinesdal, klokken 02.23: En politipatrulje forfulgte en personbil som ikke stanset for kontroll. Det var en mann i bilen som ble stanset i Robsvegen. Han satte seg til motverge ved pågripelsen, og politiet måtte bruke pepperspray for å få kontroll på ham. Han ble kjørt til legevakten for utvidet blodprøve.

Kristiansand, klokken 02.47: En politipatrulje beslagla narkotiske tabletter og opprettet sak mot mannen som hadde dem på seg.

Kristiansand, klokken 03.35: En mann ble pågrepet med mindre mengder narkotika. Han erkjente forholdet på stedet, og ble sluppet fri etter at politiet hadde fått de opplysningene de trengte om mannen. Politiet opprettet sak mot mannen.

Arendal, klokken 05:58: En bil kjørte i en stople ved påkjøringsfeltet til E18 ved Harebakken. Føreren i bilen var våken da politiet kom til stedet. Bilen har kommet kjørende vestfra og har ikke klart svingen til avkjøring til Arendal, ifølge politiet. Føreren har fortsatt rett frem, kjørt i en treplante og videre inn i en lyktestolpe. Det er ikke mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand, opplyser politiet. Sjåføren ble kjørt til sykehus i ambulanse med ukjent skadeomfang. Førerkortet ble beslaglagt.

Songdalen, klokken 06.53: En politipatrulje stanset føreren av en personbil på fylkesvei 461. Føreren var påvirket av alkohol, og ble kjørt til legevakt for blodprøve. Førerkortet ble beslaglagt og føreren anmeldt.