NRK Meny
fylkesgrense
Foto: Ill: Kari Løberg Skår / NRK

Fylkessammenslåing

 • 55.000 kroner ekstra til pendlere

  Prosjektleder Arild Eielsen foreslår at ansatte som må pendle mer enn 55 km hver vei, får 55.000 kroner ekstra i fastlønn for å kompensere ekstrautgiftene. Ordningen skal gjelde for dem som må pendle til Kristiansand når Agder-fylkene slås sammen.

  Arild Eielsen
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Helga Pedersen blir ikke ny leder

  Helga Pedersen vil ikke bli ny fylkesleder når Arbeiderpartiet i Finnmark og Troms slår seg sammen, for å tilpasse seg sammenslåingen av fylkene. – Det er veldig hyggelig å bli nevnt, men jeg er ikke kandidat til å bli ny fylkesleder, sier Pedersen.

 • Ansatte slutter og saksbunken øker

  Flere ansatte hos Fylkesmannen i Kristiansand har sluttet fordi kontoret skal flyttes til Arendal. Henvendelser om miljø og forurensing har dermed fått lengre saksbehandlingstid. Les mer.

 • Starter "Innlandet Agder"

  11 ordførere fra innlandskommuner i Agder starter forumet "Innlandet Agder", som skal kjempe offensivt for distriktenes interesser. Det ble besluttet på et møte på Byglandsfjord, ledet av Åseral-ordfører Oddmund Ljosland.

  Innlandet Agder
  Foto: Svein Sunsdal / NRK
Fylkesordføreren i Aust-Agder, Tellef Inge Mørland, sier at fylkessammenslåingen har vært en mer krevende prosess i aust enn i vest. – Samtidig tror jeg alle som har vært skeptiske har vært innstilt på å jobbe for å få til det beste for et nytt Agder.
– Jeg håper at man tar på alvor utfordringen en god del i aust føler på. Bekymringen for om vi vil bli sett i samme grad som tidligere, sier fylkesordfører i Aust-Agder, Tellef Inge Mørland. Stortinget har bestemt at Agder-fylkene skal slås sammen.
Votering Agder