NRK Meny
fylkesgrense
Foto: Ill: Kari Løberg Skår / NRK

Fylkessammenslåing

 • Stifter Agder Høyre

  Lørdag 3. februar oppløses Aust-Agder og Vest-Agder Høyre og Agder Høyre stiftes. Arne Thomassen og Harald Furre er dagens ledere. Det er ikke avklart hvem som blir ny leder. Senere i vinter skal flere andre partier også slå sammen fylkeslagene.

  Arne Thomassen, Harald Furre
  Foto: Siv Kristin Sællmann/Svein Sundsdal / NRK
 • Foreslår nytt fylkesnavn: Innlandet

  Forhandlingsutvalget i Hedmark og Oppland fylkeskommuner foreslår at det sammenslåtte fylket skal hete Innlandet og at det skal administreres fra Hamar. – Nå skal vi bygge Norges beste fylke, sier Fylkesordfører i Oppland Even Aleksander Hagen.

 • Ni vil bli rådmann i Agder

  Ni personar har søkt jobben som ny fylkesrådmann i Agder fylkeskommune. Det er tre kvinner og seks menn på søkarlista. Noverande rådmann i Vest-Agder fylkeskommune, Tine Sundtoft, er blant søkarane.

  Tine Sundtoft
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Nytt fylkesvåpen for Agder

  Arbeidet med å lage et nytt fylkesvåpen for det sammenslåtte Agder, starter nå. Fylkesordfører Terje Damman og resten av fellesnemnda inviterer flere kommunikasjonsbyråer til en konkurranse. Innbyggerne inviteres til å komme med innspill.

  Terje Damman fylkesordfører Vest-Agder
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
Fylkesordføreren i Aust-Agder, Tellef Inge Mørland, sier at fylkessammenslåingen har vært en mer krevende prosess i aust enn i vest. – Samtidig tror jeg alle som har vært skeptiske har vært innstilt på å jobbe for å få til det beste for et nytt Agder.
– Jeg håper at man tar på alvor utfordringen en god del i aust føler på. Bekymringen for om vi vil bli sett i samme grad som tidligere, sier fylkesordfører i Aust-Agder, Tellef Inge Mørland. Stortinget har bestemt at Agder-fylkene skal slås sammen.