NRK Meny
Normal

Fylkesordføreren har realisert guttedrømmen

Endelig fikk fylkesordfører Bjørgulv Sverdrup Lund i Aust-Agder oppfylt guttedrømmen.

Bjørgulv Sverdrup Lund med Porsche 911 Carrera Targa

Bjørgulv Sverdrup Lund gliser godt etter å ha fått tak i drømmebilen.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Der gikk hele rekka av. Her er det forbrenningsmotor! Han tar hver eneste dråpe og gjør den om til bevegelsesenergi. Det er ganske fint, sier en glisende fylkesordfører Bjørgulv Sverdrup Lund, og trør på gassen i sin nye Porsche 911 Carrera Targa.

Bjørgulv Sverdrup Lund

Bjørgulv Sverdrup Lund gleder seg til våren og tørre veier.

Foto: Svein Sundsdal / NRK
Bjørgulv Sverdrup Lund med Porsche 911 Carrera Targa

Under panseret er det for eksempel plass til mange saksdokumenter.

Foto: Svein Sundsdal / NRK
Porsche
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Etter å ha saumfart nettet i rundt i et år på leting etter den perfekte bilen, slo Sverdrup Lund til på den 33 år gamle Targaen for noen dager siden.

– Nå skal den rett hjem på låven og stå der knusktørt fram til vårsola kommer. Dette er et lite gutteprosjekt, en drøm som jeg har hatt veldig lenge.

Gleder seg til turer

– Er du litt bilgal?

– Ikke så veldig bilgal, men jeg er veldig glad i opplevelser. Det kommer til å bli fantastiske opplevelser med kona og meg rundt på turer i et fantastisk land. Det gleder jeg meg til, sier Sverdrup Lund.

Med denne bilen slår han også to fluer i ett smekk.

– I Valle er det hvert år noen vennepar som reiser på kabriolettur, og du må kunne ta av taket på bilen for å kvalifisere deg. Nå har jeg klart det, samtidig som jeg har realisert en liten guttedrøm, sier Sverdrup Lund.

Element av gjenbruk

– Hvor skal du gjemme bilen, så ikke miljøbevegelsen ser den?

– Denne bilen er såpass gammel at det ligger et element av gjenbruk i det. Når man først har tatt ressurser ut i bilbruk er det viktig å holde dem ved like og i gang lenge. Sånn sett er dette effektiv ressursbruk.

– Og mens jeg jobber hardt og trutt for en høyhastighetsbane her på Sørlandet, må man flytte seg litt rundt i mellomtida.