NRK Meny
Normal

Fylkesmannen kan få byens fineste tomt

Arendal vil kjempe for å beholde den nye fylkesmannen, Stein Ytterdahl, permanent i byen. Flere alternativer for kontorlokalisering presenteres.

Arendal sentrum

En av de to mest aktuelle stedene er den gamle Sjømannsskolen på heia bak Arendal sentrum.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Ordfører Einar Halvorsen (H) og varaordfører Anders Kylland (Frp) har funnet flere kremtomter, som de nå vil legge fram for Kommunal- og moderniseringsdepartement.

Ordførerne ber nå om et møte med den politiske ledelsen i departementet.

To aktuelle steder

– De to mest aktuelle stedene er den gamle sjømannsskolen, byens flotteste tomt, og Eureka 3-bygget i Barbu. Mens også Statens hus, der politiet er nå, er aktuell. Vi har flere gode alternativer, sier Halvorsen.

Einar Halvorsen

Ordfører Einar Halvorsen gjør det klart at byen vil legge til rette for den nye fylkesmannen.

Foto: Svein Sundsdal

Det er bestemt at den nye, felles fylkesmannen for Aust- og Vest-Agder skal ha Arendal som hovedkontor når embetene slås sammen fra nyttår. Men hvor hovedkontoret skal ligge permanent, er ikke besluttet.

– Arendal bør velges. Vi har fått få statlige arbeidsplasser, vi har kommet tapende ut og det er naturlig at vi får dette. Dessuten har vi embetet for Aust-Agder i dag, sier ordfører Einar Halvorsen.

Brev til departementet

I brevet som mandag ble sendt til departementet, skriver ordførerne at de tar til etterretning at embetene skal slås sammen.

Stein Ytterdahl

Stein Ytterdahl fra Farsund blir tidenes første fylkesmann i Agder.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– At dagens fylkesmann i Aust-Agder ikke blir fylkesmann for begge fylkene tas også til etterretning, skriver de to, som også minner om at austegdene i folkeavstemning sa nei til ett Ager-fylke.

– I lys av dette finner ordfører og varaordfører i Aust-Agders fylkeshovedstad det særdeles viktig for utviklingen i Agder-fylkene at den nye, felles fylkesmannen får hovedsete i Arendal, heter det i brevet til departementet.