Fædrelandsvennen skal lage TV for VG

Fra høsten av skal Fædrelandsvennen levere nyheter til VG-tvs helt nye kanal. Nyhetskanalen blir tilgjengelig både på satellitt og kabel.

Videojournalist Jim Rune Bjorvand

Ved store hendelser med nasjonal verdi skal Fædrelandsvennen levere tv-stoff til VG-tvs nye kanal. Videojournalist Jim Rune Bjorvand gleder seg.

Foto: Privat

Eivind Ljøstad

Sjefredaktør i Fædrelandsvennen Eivind Ljøstad sier han ser frem til å konkurrere på tradisjonell TV.

Foto: Dale+Bang

Sjefredaktør i Fædrelandsvennen Eivind Ljøstad sier han ser frem til å konkurrere på tradisjonell tv.

– Det som er spennende er vi nå tar nett-tv over i den mer tradisjonelle «tv-verden». Når det skjer store ting på Sørlandet som er interessant nasjonalt vil vi kunne bidra. Vi vil også få innhold den andre veien, forteller Ljøstad til NRK.

Blir tilgjengelig i kanalpakken

Mediehuset Fædrelandsvennen

Ifølge sjefredaktør Eivind Ljøstad har Fædrelandsvennen lenge trappet opp satsingen på nett-tv.

Foto: Kai Stokkeland/NRK

Videojournalist i Fædrelandsvennen Jim Rune Bjorvand gleder seg.

– Det blir vanvittig gøy å begynne å jobbe mot det nasjonale igjen. Jeg tror absolutt dette vil gi et løft for Fædrelandsvennen, sier den erfarne journalisten.

Den nye lanseringen vil også medføre at blant andre NRK nå får større konkurranse.

– Vi mener at vi allerede konkurrer veldig bra med NRK Sørlandet når det gjelder hendelsesnyheter, både når det gjelder nett og papir. Men det nye her blir jo at TV-tilbudet vårt, gjennom satsingen til VG-tv, blir betydelig bedre på sikt, sier redaktør Ljøstad.

Ifølge redaktøren har Fædrelandsvennen lenge trappet opp satsingen på nett-tv.

– Den store satsingen til Schibsted blir nå å lansere VG-tv som en vanlig tv-kanal som blir tilgjengelig i kanalpakken din, forteller han.

– Har enormt mange seere

Ljøstad mener VG har gått i bresjen når det gjelder sin nett-tv-satsing.

– VG har vært utrolig flinke til å bygge opp satsingen sin på nett-tv og har enormt mange seere, også yngre seere. De konkurrer jo faktisk både med NRK og TV2 på mange områder.

S

Distriktsdirektør i NRK Sørlandet Anders Sårheim sier det ikke er uventet at tradisjonelle aviser nå begynner å satse på tv.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Distriktsredaktør i NRK Sørlandet Anders Sårheim sier den nye lanseringen høres spennende ut. Han tror dette i sum gjør at publikum får et bedre medietilbud.

– Brukerne på Sørlandet og i resten av landet får nå en ny nyhetskanal. Det gjør at tilbudet til brukerne blir enda bedre.

– En naturlig utvikling

Sårheim sier han ikke ble overrasket over å høre om den nye satsingen. Det er ikke uventet at tradisjonelle aviser begynner å satse på tv, mener han.

– Det er en naturlig utvikling etter hvert som vi ser at plattformene smelter mer og mer sammen. I NRK Sørlandet har vi lenge hatt fokus på at tv-innholdet vårt også skal publiseres på nett nettopp fordi det er der brukerne våre er.

Han frykter ikke konkurransen.

– Det skjerper konkurransen og bedrer også tilbudet til brukerne og er på den måten en positiv utvikling, sier distriktsredaktøren.