Hopp til innhold

Furre blir ny ordfører i Kristiansand

Harald Furre fra Høyre blir ny ordfører i Kristiansand. Han etterfølger Arvid Grundekjøn. Varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) fortsetter i fire år til.

Harald Furre

Harald Furre blir ny ordfører i Kristiansand.

Foto: Sander Heggheim/NRK

Valglogo

Det er klart etter forhandlinger mellom Høyre. KrF, Frp, Pensjonistpartiet, Demokratene og Senterpartiet.

– Det er et mer bråkete bystyre nå enn i forrige periode. Da er det viktig å ha en bred konstellasjon bak ordfører, varaordfører og de viktigste vervene. Derfor inviterte vi inn flere partier denne gangen enn sist. Det står et solid flertall bak skissen til avtale som vi har inngått, seier Furre til NRK.

Usikkert rundt samarbeid

Harald Furre

Harald Furre i bystyresalen i Kristiansand.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Partiene har inngått et såkalt valgteknisk samarbeid. Det betyr at det ikke er sikkert at de kommer til å samarbeide politisk etter valget.

– Det er noe politikk som binder oss sammen. Vi er ikke-sosialistiske partier. Flesteparten kommer til å gå videre i et mer politisk samarbeid der vi skal snekre sammen et politisk grunnlagsdokument, sier han.

– Hvem blir ikke med?

– Jeg tviler på at Demokratene blir med i det politiske samarbeidet, men det må vi komme tilbake til, seier Furre.

– Skal ikke ha flosshatt

På spørsmål om hvilken ordfører Furre blir for Kristiansand svarer han:

– Jeg håper jeg blir en politisk bevisst ordfører, men samtidig en ordfører for hele byen, som blir en drivkraft for byens utvikling, som folk synes er en all right representant for Kristiansand, sier han.

– Blir du en borgermester?

– Det synes jeg er blitt et litt misbrukt ord etter hvert. Jeg skal ikke ha flosshatt. Det trives jeg ikke med. Jeg vil være en blid og offensiv ordfører som kan være med på å drive byen videre, seier den ferske ordføreren.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

Erlend Hustad

Full kok etter rødt kort – Jerv-treneren slakter dommeren