Funnet DNA-bevis

Det er funnet DNA-bevis på den ni år gamle gutten som ble voldtatt i Vågsbygd i Kristiansand i midten av januar.

Video nsps_upload_2010_3_2_14_21_50_2665.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

18-åringen, som er siktet for å ha voldtatt en ni år gammel gutt i Kristiansand i januar, sier han ikke husker om han har begått ugjerningen. I dag ble det kjent at politiet har funnet DNA-materiale som knytter ham til voldtekten. Se video ved å klikke på bildet.

Det sier politiadvokat Ingrid Thorsen i Agder politidistrikt. En 18 år gammel mann sitter varetektsfengslet, siktet for voldtekten i Vågsbygd 18. januar.

Thorsen sier at rettsmedisinsk institutt har funnet 18-åringens DNA på guttens undertøy. 18-åringen har sittet varetektsfengslet siden voldtekten 18.januar:

Politiet ba i dag om varetektsfengsling i nye fire uker fordi det mener det er fare for at 18-åringen begår nye forbrytelser.

Styrket mistanke

– Det betyr at mistanken er styrket. Vi nhar tidligere anført at det er skjellig grunn til mistanke, dvs. at det er mer enn 50 prosent sannsynlighet for at han har gjort det , sier politiadvokat Ingrid Thorsen. – Men nå mener vi at det er over det, og at det foreligger en særlig kvalifisert mistanke mot ham.

Voldtekt Vågsbygd

Det var her voldtekten i Vågsbygd skjedde.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Den siktede 18-åringen har ikke ønsket å forklare seg i saken etter den forklaringen som han ga da han ble anholdt.

Les også:

Benekter overgrep

Siktet for voldtekt mot gutt (9)

Husker ikke overgrep

Harald Johannessen

Advokat Harald Johannessen

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

Den 18 år gamle siktede i overgrepssaken i Vågsbygd sier at han ikke husker at han har vært i kontakt med den ni år gamle gutten i januar, og ettersom han ikke husker noe av det som skal ha skjedd har han også vanskelig for å erkjenne straffskyld i denne saken.

Ifølge siktedes forsvarer, advokat Harald Johannessen, ser siktede at han har sterke beviser mot seg, og at det ser ut til at noe kan ha skjedd. Men, som han sier, han har vanskelig for å erkjenne noe som han ikke husker.

Vil ha sakkyndig

Mannens forsvarer vil nå be om at 18-åringen får oppnevnt en sakkyndig som kan observere ham og uttale seg om hvorvidt mannen kan straffes for overgrepet.

– Han stiller seg fortsatt uforstående til at han kan ha foretatt et overgrep tilsvarende det han er siktet for, sier advokat Harald Johannessen.

– Han kan ikke erindre noe fra denne episoden. Han har allerede forklart seg for politiet en gang, og har ikke noe å tilføye. Men samtidig så forstår han at bevisene mot ham er sterke, og forholder seg til det, sier Johannessen.