NRK Meny
Normal

Full strid i Farsund Ap

Stein A. Ytterdal trekker seg som ordførerkandidat, og styremedlem Gunnar Lundal har meldt seg ut av Arbeiderpartiet.

Årsaken til at de to lokalpolitikerne trekker seg, er en strid rundt nominasjonsmøtet i forrige uke.

Gunnar Lundal sier til NRK Sørlandet at han tok beslutningen etter at partilaget underkjente det første nominasjonsmøtet, der Stein A. Ytterdal ble valgt som partiets ordførerkandidat i en kampvotering mot Helge Nesheim.

Lundal støttet Ytterdal fordi han mener det er behov for fornyelse av Farsund Arbeiderparti. Han mener også Ytterdal ville vunnet det direkte ordførervalget til høsten.

 

 

Hadde ikke stemmerett

I ettertid viste det seg at flere av de som stemte på det velbesøkte nominasjonsmøtet 23 januar - ikke hadde stemmerett. Nominasjonene ble underkjent.

Et oppklaringsmøte mellom fløyene søndag kveld førte ikke til noen løsning på nominasjonsstriden i partiet. Stein Arve Ytterdal trakk sitt kanidatur til ordførervervet og Gunnar Lundal meldte seg ut. Lundal sier han ikke vil spekulere i om flere andre vil melde seg ut av partiet.

Avviser krise i partiet

Helge Nesheim, leder i Farsund Arbeiderparti,  sier han ikke er kjent med at Lundal har meldt seg ut av partiet, og han venter ikke flere utmeldelser.

- Jeg kan ikke se at vi har en krise i partiet, sier Nesheim.

Nytt nominasjonsmøte

At ikke-medlemmer får stemme på et nominasjonsmøte, er i strid med vedtektene. Derfor må det holdes nytt nominasjonsmøte, sier fylkessekretær Aina Adriansen i Vest-Agder Arbeiderparti.