Fuglen er fløyet

Både fugl og fly er nå på vingene igjen etter kaoset som utspilte seg i et Widerøe-fly på Kjevik Lufthavn tirsdag.

Fulg i Widerøe-fly

Dette Widerøe-flyet måtte kansellere flygningen sin da en fugl kom seg inn i cockpiten.

Foto: Kai Stokkeland

Det hersket fullt kaos på Kjevik Lufthavn tirsdag, etter at en småfugl forvillet seg inn i cockpiten på et Widerøe-fly som skulle til Stavanger.

Kommunikasjonsrådgiver i Widerøe, Catharina Solli, kan onsdag bekrefte at fuglen nå er ute.

Har kommet seg ut av flyet

– Fuglen har kommet seg ut uten at vi fysisk har måttet bære den. Hvordan den kom seg ut vet vi ikke, sier hun.

Både teknikere og fuglelokkere var tirsdag på plass for å få ut den lille fuglen, men arbeidet var til liten nytte. Fuglen hadde kommet seg inn under panelet i cockpiten, og Widerøe så seg nødt til å bringe flyet til teknikere i Sandefjord.

Fulg i fly

Widerøe fikk også i forrige uke besøk av en småfugl i cockpiten til et av deres fly. Den gang kom fuglen seg raskt ut igjen.

Foto: Per Olav Belden

Flyet fløy uten passasjerer til Sandefjord, og teknikere startet demontering av cockpiten samme kveld.

– Vi har tatt deler av cockpiten fra hverandre for å sikre at fuglen ikke har gjort skade på ledninger og lignende under panelet. Dette er nå satt tilbake, og alt er i orden. Flyet er derfor på vingene igjen, sier Solli.

Dyrt fuglebesøk

Hvorvidt fuglen kom seg ut uskadet eller ikke, kunne ikke Widerøes kommunikasjonsrådgiver si noe om.

– Om den har flydd tilbake til vennene sine der den kom fra, eller om den har funnet seg en ny familie i Vestfold, vet jeg ikke. Det eneste jeg vet er at den er ute av vårt fly.

Solli kunne foreløpig ikke si noe om hvor mye fugleepisoden har kostet flyselskapet. Men hun antar at det er en del. Blant annet måtte totalt ni flyavganger kanselleres som følge av fuglen.

– Det er hyggelig å få fuglebesøk, men vi hadde gjerne sett at gjesten forlot flyet litt tidligere enn den gjorde. På vegne av fuglen må vi bare beklage til alle passasjerer som fikk utsatt sin flygning i går, avslutter hun.

Widerøes informasjonssjef, Silje Brandvoll, kan i tillegg informere om at flyet har blitt saumfart fra topp til tå av teknikere. Det er disse som har konstatert at fuglen er borte.