NRK Meny
Normal

Cultiva stanser utbetalinger

Milliardfondet Cultiva i Kristiansand stanser alle utbetalinger og all behandling av søknader.

Cultiva

Cultivastyret kan ikke foreta seg noe før de får klarsignal fra Stiftelsestilsynet (arkivfoto)

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Ansgar Gabrielsen

Gabrielsen må vente på Stiftelsestilsynets avgjørelse.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Cultivastiftelsen har i dag møtt Stiftelsestilsynet som er skeptisk til om en rekke utbetalinger har vært i tråd med vedtektene. Blant annet om 300 millioner kroner til teater- og konserthuset Kilden vil gå ut over andre søkere.

Cultivas styreleder Ansgar Gabrielsen sier at at virksomheten fryses inntil neste møte med stiftelsen i februar.

– Det betyr at vi ikke foretar nye tildelinger, og det betyr at de bevilgninger vi har gjort, men som ikke er utbetalt - de blir satt på vent inntil det er avklart med tilsynet hva som blir den endelige løsningen. Den viktigste saken er tildelingen som ble gjort for fire år siden, nemlig tildelingen til Kilden, sier Gabrielsen.

LES: Har Cultiva brutt loven?

Start-millioner i retur?

Like før nyttår fikk fotballklubben Start seks millioner kroner fra Cultiva. Den omdiskuterte tildelingen ble avgjort med Gabrielsens dobbeltstemme.

– Kan den avgjørelsen tilsynet tar få tilbakevirkende kraft, slik at dere bli tvunget til å kreve tilbake pengene som er utbetalt til Start?

– Jeg vil ikke spekulere i hva som kan blir utfallet. Jeg føler meg nokså sikker på at det blir en rimelig avveining mellom alle de interessene som er i saken. Og at løsningen som kommer vil bli forstått og akseptert av de det gjelder, sier Gabrielsen.

LES: Start får Cultiva-millioner