NRK Meny
Normal

Frykter tomme saler

Barnekulturuka rammes hardt når Arendals skoler og barnehager er tatt ut i streik.

Tomt klasserom på Tjodalyng ungdomsskole

Tomme klasserom skaper problemer for barnekulturuka. (ill.bilde)

Foto: Petter Melsom / NRK

Den Internasjonale Barnekulturuka i Arendal frykter tomme saler når skolene og barnehagene i kommunen i dag innlemmes i den pågående streiken i offentlig sektor.

Festivalen baserer seg på samarbeid med skoler og barnehager.

De streikende beklager at barna rammes, men svarer med å oppfordre foreldre til å ta med barna på barnekulturuke.

Beregnet på skoleklasser

I går ble årets barnekulturuke i Arendal sparket i gang. Selv om barna var tilstede under åpningen i går, kan det bli brått slutt i dag når UNIO-streiken også vil inkludere lærere og førskolelærere i Arendal. Dermed stenger så godt som alle offentlige barnehager og skoler - selve hovedmålgruppa for barnekulturuka.

- Konsekvensen bli at de fleste av våre arrangementer blir dårlig - eller ikke besøkt i det hele tatt fordi de er beregnet på skoleklasser, fastslår koordinator Signe Line Lundstrøm.

Lundstrøm regner med at 6 historiske forestillinger ved Aust-Agder Kulturhistoriske senter og nærmere 30 kinoforestillinger vil bli hardest rammet i første omgang - disse forutsetter organisering fra skolene.

Beklager "kollisjonen"

UNIO-kontakt i Aust-Agder, Marianne Moen Knutsen beklager at barna rammes.

- Veldig synd at streiken kolliderer med barnekulturuka og rammer barna. Men streiken er nødvendig - vi må sørge for kvalitet til disse barna i framtida, sier Knutsen, som oppfordrer barnas nærmeste familie til å ta barna med på kulturarrangementene.