Frykter skolenedleggelse vil ødelegge volleyballmiljøet

Åmli har et av landets fremste volleyballmiljøer. Nå frykter elever og trenere for idrettens framtid i kommunen, dersom den videregående skolen legges ned.

Created by InfoDispatcher

– Det er forferdelig om skolen forsvinner. I tillegg frykter jeg for volleyballmiljøet som vi har bygd opp her, og som var en av grunnene til at jeg flyttet hit for 20 år siden, sier Jetmund Berntsen, som er lærer på den videregående skolen.

Det lokale idrettslaget Dristug har tatt mange NM-titler de siste årene både i volleyball og sandvolleyball, og har fått herrelaget opp i 1. divisjon.

– Her er det 50–70 volleyballspillere 3–4 ganger i uka. Alt dette vil forsvinne hvis skolen blir lagt ned, sier Berntsen og skuer utover hallen.

Han frykter bygda vil stå igjen med en flott flerbrukshall som nesten ikke blir brukt.

Tirsdag ble det klart at den videregående skolen i Åmli ikke får noen landslinje i sandvolleyball.

Tidligere har fylkespolitikerne i Aust-Agder vedtatt at skolen skal legges ned dersom den ikke får slik linje.

– Mister motivasjonen

Elevene ved skolens nåværende volleyballinje mener skolen er god nok for å få landslinje, og kan vanskelig se for seg videre satsing dersom skolen i Åmli legges ned.

– Det vil være veldig trist. Vi har en god gruppe her med mye talent og det er gode nok anlegg for å satse her, sier Vetle Ufsvatn.

– For oss i toppidretten er det katastrofalt. Vi må gi opp det vi har trent for lenge. Oppfølginga vi får her er helt fantastisk og jeg mister motivasjonen for å satse videre, sier Halvor Vaaje.

Skolen i Åmli er en del av Tvedestrand og Åmli videregående skole og har rundt 70 elever. Noen av dem laget nylig en kampanjevideo for bevaring av skolen.

Se video:

Elever og lærere fortviler over at den videregående skolen etter all sannsynlighet legges ned fordi den ikke får landslinje for sandvolleyball.

Fortsatt håp

Etter at det ble klart at skolen ikke får landslinje, sier imidlertid fylkesvaraordfører Jon-Olav Strand (KrF) at politikerne nå tenke seg godt om før skolen skjebne skal avgjøres på fylkestinget 9. desember.

– Vi har hatt møte i posisjonsgruppa og ser at vi trenger med tid. Vi må avvente til alle partier har bestemt seg hundre prosent før vi har en klar konklusjon. Vi må se om det har kommet nye elementer som eventuelt gjør at noen kommer til en annen konklusjon, sier Strand.

Så det er likevel ikke sikkert at det blir nedlegging?

– Jeg har ikke oversikten over alle partiene. Nå må vi ta den tida vi har og så når fylkestinget nærmer seg neste tirsdag, sier Strand.

Han vil ikke anslå hvor sannsynlig det er at vedtaket om nedlegging følges.

– Skremmende sentralisering

Ordfører Reidar Saga i Åmli mener det vil være en katastrofe dersom kommunen mister den videregående skolen.

– Jeg synes det er en skremmende sentralisering vi er vitne til. I distriktene er det ene skoletilbudet etter det andre truet. Det skal tydeligvis ikke være noen videregående skoler på denne siden av E18, sier han.

Ordføreren håper imidlertid på avgjørelsen på fylkestinget 9. desember ikke vil være i tråd med planen som er lagt.

– Vi klamrer oss til at noen på fylkestinget tar fornuften fatt, sier han.

Se video:

Fylkesordfører Bjørgulv Sverdrup Lund (H) gir ikke Åmli VGS håp om å unngå nedleggelse fra 2015