NRK Meny
Normal

Frykter opprykket ryker

Start-spiller Espen Hoff frykter at opprykket til eliteserien kan ryke dersom klubben ikke forsterker stallen i sommer.

Start-spiller Espen Hoff frykter at opprykket til eliteserien kan ryke dersom klubben ikke forsterker stallen i sommer. Hoff er redd for skader og suspensjoner i høstsesongen.

SE VIDEO: SE VIDEO: Espen Hoff er redd for at skader skal frarøve Start et opprykk. Spillerstallen ser ut til å bli tynnere i høstsesongen enn den er nå, og klubben har ikke penger til spillerkjøp.

Hoff er redd for at skader og suspensjoner i høstsesongen kan ødelegge opprykksplanene for de gule og svarte.

– Med litt for mye skader er vi utsatt, og da kan opprykket stå i fare, sier Hoff.

– Vi må være smarte i tida som kommer, både i forhold til skadesituasjon og i forhold til hva man gjør når Espen Søgård drar.

Tynn stall

Det er allerede klart at Espen Søgård går til Lillestrøm. Kontrakten til Espen Børufsen går også ut denne måneden, og klubben venter fremdeles svar på om han godtar kontraktsforslaget som er gitt.

Nå frykter Hoff at en tynn stall skal bli enda tynnere.

– Det ligger helt på grensa av hva man kan akseptere av et lag som skal rykke opp. Troppen vår er veldig god, men med litt for mye skader er vi utsatt.

– Må være forsiktige

Administrerende direktør Magne Kristiansen er klar på at klubben er avhengig av økonomisk hjelp dersom stallen skal forsterkes.

Magne Kristiansen

Administrerende direktør Magne Kristiansen sier Start er avhengig av eksterne penger om stallen skal styrkes.

Foto: Odd Rømteland / NRK

– Vi har en tynn stall og unge spillere. Men vi må holde tilbake og være forsiktige.

– Og ser man på ligaen totalt sett, er det vi som bruker mest penger på spillere og spillerstall, så jeg tror situasjonen i Start er minst like god som i klubbene vi konkurrerer med, sier Kristiansen.

Han sier at de nå venter på tilbakemelding fra Børufsen, og at det eneste som er klart nå, er at Søgård forsvinner.

Mangler penger

– For å hente inn en ny spiller for Espen Søgård, vil det måtte kreve ekstern kapital. Blir det større rokeringer i spillerstallen må vi se på det. Det vil nok bli noen endringer i dette vinduet nå, sier Kristiansen.

Fredrik Strømstad trente med Start forrige uke og skal også trene med laget denne uka. Men det er likevel ytterst usikkert om han blir en del av laget.

– Vi skal ta en oppsummering mot slutten av uka, og så skal vi ha en ny prat med Fredrik. Men rent økonomisk – har vi sagt før og vi sier igjen – må vi ha økonomisk hjelp dersom vi eventuelt skal hente inn Fredrik.

– Er dere i dialog med eksterne folk?

– Vi er i en viss dialog. Vi vet hvem vi skal snakke med og vi har noen kontakter. Men vi må intensivere arbeidet når vi vet hva vi skal gjøre, sier Kristiansen.