Provosert over nytt flytteforslag fra sykehusdirektør

Både slag – og traumebehandling kan bli lagt ned i Arendal og i stedet bli samlet på sykehuset i Kristiansand. Freddy de Ruiter (Ap) mener satsingen på sykehuset i Kristiansand er for stor.

Freddy de Ruiter

Arbeiderpartiets Freddy de Ruiter mener nok er nok, og er kraftig provosert over forslaget om å samle slag – og traumebehandling i Kristiansand.

Foto: Kari Løberg Skår / NRK

Jan Roger Olsen

Direktør ved Sørlandet sykehus, Jan-Roger Olsen, vil utrede forslaget om å flytte traumemottak og slagbehandling fra Arendal til Kristiansand. Det vekker reaksjoner.

Foto: Svein Sundsdal / NRK
Egil Hagen

Hovedtillitsvalgt for overlegene i Aust-Agder, Egil Hagen, er også kritisk til flytteforslaget.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Det er sykehusdirektør, Jan-Roger Olsen, som foreslår å samle slag -og traumebehandling i Kristiansand. Han ønsker nå å utrede dette.

Frykter Arendal blir svekket

Årsaken er nye krav til bemanning og kompetanse som gjør at sykehusdirektøren kan gå inn for dette, skriver Fædrelandsvennen.

Les også:

Freddy de Ruiter (Ap) mener utviklingen av avdelingene i Kristiansand og Arendal ikke har vært «balansert nok» og frykter at sykehuset i Arendal kan bli svekket i tiden fremover.

– Det er viktig både å fordele og spisse funksjonene innenfor sykehuset, men vi skal ikke bare flytte avdelingene fra Arendal til Kristiansand. Det bør være et solid akuttilbud i Arendal, sier de Ruiter til NRK.

Ble bestemt å beholde slagbehandling

– Men når sykehuset i Kristiansand blir tilført 239 årsverk fra 2011 til 2013 mens Arendal kun har fått 57 flere årsverk, er det noe som skurrer for meg, legger Ap-politikeren til.

I 2010 bestemte styret, ifølge avisen, at sykehuset i Arendal skulle få beholde behandlingen av slagpasienter etter store protester i Aust-Agder, blant annet gjennom flere fakkeltog.

Fra før av har sykehuset i Arendal fått redusert barneavdelingen og det er vedtatt at tarmkreftoperasjoner blir flyttet til Kristiansand.

– Flytting vil bli dramatisk for sykehuset

Hovedtillitsvalgt for overlegene i Aust-Agder, Egil Hagen, sier til Fædrelandsvennen at han frykter dette vil utløse en ny sykehusstrid.

– Fra før av er både kirurgisk, nevrologisk, slag – og barneavdeling svekket. Å fjerne både slag og traume vil bli dramatisk for sykehuset, sier Hagen til avisen.

Det har foreløpig ikke lyktes NRK i å komme i kontakt med sykehusdirektøren.

Les også:

Sørlandet sykehus Arendal

Sykehuset i Arendal

Foto: Anne Wirsching / NRK