NRK Meny
Normal

Vil stoppe hotellutbygging

Naboer frykter at utbyggingen skal utløse leirras.

Strand Hotell Fevik

Strand Hotell Feviks utbyggingsplaner skremmer naboene (arkivbilde)

Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK

16 av de nærmeste naboene til Strand Hotel Fevik frykter leirras i området dersom hotellet får bygge ut, skriver Grimstad Adresseavis.

I et brev til Grimstad kommune gir de uttrykk for sterk uro. Naboene mener hele området er fullt av kvikkleire. Det forteller Emmy Fossnes

- Vi vet at hele området her ligger på kvikkleire. Det har vi oppdaget ved flere anledninger, sier Fossnes til NRK.

Mangeårig sjau

Fossnes og naboene er ikke i mot at hotellet bygger ut, men frykter at en utbygging i akkurat dette området kan endre grunnforholdene og få dramatiske konsekvenser.

Vi er redd for at vi går på havet alle sammen når de begynner

Emmy Fossnes

Ifølge Emmy Fossnes er dette en problemstilling som burde være vel kjent for kommunen. For noen år siden gravde kommunen gjennom hagen til familien Fossnes, som bor rett bak hotellet, da de skulle legge ned ny kloakkledning. Da kom de rett ned på kvikkleira og holdt på å miste gravemaskinen der.

- Vi har sjauet med dette i mange år. Vi er jo redd vi går på havet alle sammen, sier Emmy Fossnes

Ti meter til fast fjell

Kommunens eget konsulentselskap i denne saken, Multiconsult, bekrefter overfor Grimstad Adressetidende at det er kvikkleire i området.

- På det aktuelle stedet har vi funnet ut at det først er litt grunn sand, Dette går over i leire og kvikkleire ved en halv meter, og går dette går ned til seks - sju meter før det blir sand. Deretter er det fast fjell ved ni eller ti meters dyp, sier Jostein Aasen i Multiconsult til avisa.

Dersom ikke kommunen stopper hotellutbyggingen vil naboene forfølge saken.

- Da søker vi advokathjelp. Det er alle naboene enige om, forteller Emmy Fossnes.