Frykter at det blir trangt på UiA fra høsten

Studentorganisasjonen i Agder advarer mot trengsel og økt press på leseplassene ved UiA fra høsten. Over 7000 får tilbud om studieplass og dette er rekord.

Lesesal UiA, Grimstad

Studentene ved UiA frykter at det blir trangt om plassen på lesesalene fra høsten.

Foto: Benedicte Goa Ludvigsen / NRK

Universitetet i Agder har vokst mer enn gjennomsnittet for alle norske studiesteder og i dag ble opptakstallene til høyere utdanning offentliggjort.

Tallene viser at UiA nok en gang ønsker en økning i antall studenter.

Studentorganisasjonen i Agder (STA) er positiv til at mange ønsker å studere ved UiA, men advarer mot plassmangel.

– Det er svært positivt at så mange ønsker å studere på UiA. Likevel er det viktig å presisere at det må være plass nok til alle. Forrige studieår hadde kun en brøkdel mulighet til å studere ved en leseplass på universitetet. Flere studenter på campusene vil gjøre kampen om leseplassene enda større.

Det sier leder i STA Silje Wingereid Hammerstad i en pressemelding etter dagens offentliggjøring av opptakstallene.

Frykter for studiekvaliteten

– UiA er ansvarlige for alle studentene på universitetet, og det er viktig at antall studenter ikke går utover studiekvaliteten. En av STA sine politiske prioriteringer for kommende studieår omhandler det faglige læringsmiljøet. Et godt læringsmiljø vil legge grunnlaget for et godt studiemiljø, skape motiverte studenter og gode læringsprosesser, sier Hammerstad.

Hun mener det er viktig at det legges til rette for et godt faglig læringsmiljø.

– Dette må gjøres ved å variere undervisningen, og vi frykter at store studentmasser i forelesningssalen hemmer mulighetene til å variere, sier hun.

STA presiserer at alle studenter som møter opp til studiestart i Grimstad eller Kristiansand skal føle seg velkommen selv om det skulle bli trangt om plassen.

– Sørlandet er et fantastisk sted å studere og det faglige og sosiale tilbudet til studenter er fantastisk, avslutter Hammerstad.