NRK Meny
Normal

Frykter "kannibalen"

Mener politikerne må bestemme om "kannibalen" skal få bo i Kristiansand.

Kristiansand bystyre
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Demokratene mener bystyret i Kristiansand må ta stilling til om 28-åringen, som selv kaller seg "kannibalen", skal få bosette seg i kommunen.

Den 28 år gamle mannen er dømt til fire års forvaring for sexterror mot tolv jenter og kvinner via Internett og sms, der han truet med å voldta, drepe, og spise de fleste av dem.

LES: KANNIBALEN TIL SØRLANDET

Ila forvaringsanstalt har vurdert ham som skikket for prøveløslatelse og mannen skal til Kristiansand der han vil få et heldøgns tilbud med vakthold.

Hører hjemme på Ila

Vidar Kleppe Demokratene

Gruppeleder for Demokratene i Kristiansand, Vidar Kleppe.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Det er helse- og sosialetaten Kristiansand som har sagt ja til å bosette mannen i en spesialbygd bolig i Kristiansand.

Demokratene mener at beslutningen om å si ja til å bosette "kannibalen" ikke kan tas uten en grundig politisk behandling.

Gruppeleder for Demokratene i Kristiansand, Vidar Kleppe, ber derfor ordføreren i Kristiansand vurdere om saken bør avgjøres av bystyret.

" Selv om staten skal betale rundt 2,5 millioner i året for døgnkontinurlig tilsyn, kan Kristiansand kommune når som helst bryte sammarbeidet. "Kannibalen" går da øyeblikkelig tilbake til Ila, der han etter min menig hører hjemme", skriver Kleppe i en interpellasjon til ordføreren i Kristiansand.