Frustrert over all kritikken

Båtservice i Mandal reagerer kraftig på all kritikken av hurtigbåtene verftet har levert til Nord-Norge. Men nå kan båtene bli satt ut av trafikk.

Video Reagerer på all kritikken

VIDEO: Sterke reaksjoner på Båtservice Mandal

Bjørn W. Fjellhaugen

Bjørn W. Fjellhaugen opplever at kritikken av hurtigbåtene ingen ende vil ta.

Foto: Kai Stokkeland / NRK

All kritikken og krangelen i nord faller ikke i god jord på Båtservice i Mandal

– Det oppleves veldig frustrerende. det blir aldri slutt på det og stadig nye vinklinger kommer opp. Hver eneste dag er det et eller annet – fra toalettet til propell. Det er ufattelig hva som kan komme opp i denne saken, sier administrerende direktør ved Båtservice Mandal, Bjørn W. Fjellhaugen.

De tre hurtigbåtene fra Mandal – Sollifjell, Kistefjell og Fløyfjell – går i rute langs kysten i Troms, men har slitt med mange driftsproblemer, og i forrige uke lå alle båtene til kai.

Mener båtene er sikre

Flere medier har hatt store oppslag om konflikten rundt mandalsbåtene og har blant annet skrevet at båtene kan være farlige for passasjerene.

Båtservice mener mediene blander sammen det som skjedde før ulykken med den første båten MS Sollifjell i september 2010 og det som er situasjonen i dag.

– Ulykken med Sollifjell framstilles som om det var nåtid. Båtene er veldig sikre i dag. De har vært gjennom en omfattende prosess når det gjelder sjøfart og Veritas har vært inne i bildet for å sikre at båtene skulle være så sikre som mulig da de gikk herfra, sier Fjellhaugen.

– Noen undergraver saken

Båtservice i Mandal reagerer også kraftig på at et høringsutkast fra havarikommisjonen om verftets hurtigbåter er offentliggjort i flere medier, før ledelsen har fått mulighet til å kommentere innholdet.

Direktør Fjellhaugen mener dokumentet er uferdig.

– Da vi fikk vite det skjønte vi ingenting. Dette er et høringsutkast som skal ut til alle parter og vi har anledning til å kommentere det. Det et arbeid vi nå holder på med nå. Så bare det i seg selv sier at noen undergraver saken og vil at dette skal komme opp før det er offentlig godkjent.

Vil si opp båtkontrakten

Problemene rundt hurtigbåtene har uten tvil skapt mye frustrasjon hos passasjerer og debatten har rast i nord. Avtalen mellom Troms fylke og firmaet som har mandalsbåtene i trafikk, kan bli sagt opp.

I ettermiddag, etter at NRK snakket med direktøren på Båtservice Mandal, har Fylkesrådet i Troms i et krisemøte bestemt å forberede sak for å heve kontrakten med Boreal Transport Nord.

– Vi mener vi har et vedvarende mislighold av kontrakten, med den store irregulariteten som har vært i driften av disse båtene de siste ukene, sier fylkesrådsleder Pia Svensgaard til NRK.

Video Sier opp hurtigbåtkontrakt

SE VIDEO: Passasjerer jubler over at de nye hurtigbåtene kan bli tatt ut av trafikk. (NRK Troms og Finnmark)